Narcis Răducan spune că-l respectă pe Pîrvulescu, dar nu va putea lucra cu el – Pandurii nu va avea doi președinți

533

La mijlocul săptămânii viitoare va expira suspendarea fostului președinte al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, fapt care, cel puțin la nivel teoretic, ar putea conduce la o situație inedită, gorjenii putând avea în acte doi președinți.

Venit la Pandurii după suspendarea lui Eugen Pîrvulescu, Narcis Răducan spune că această situație nu este una pe care el poate să o discute, iar deciziile sunt luate la un nivel superior. „Trebuie să întrebați acționarii în legătură cu Eugen Pîrvulescu. E o situație delicată, eu sunt amic cu Eugen”, a declarat actualul președinte executiv al Pandurilor. Acesta a explicat că nu va fi cazul ca Pandurii să aibă doi președinți: „Nu pot fi doi președinți, se va găsi o soluție amiabilă pentru ca domnul Pîrvulescu să muncească în alt loc de muncă așa cum merită conform pregătirilor foarte bune”, a mai spus Narcis Răducan. Acesta a mai mărturisit și că nu va putea lucra alături de Eugen Pîrvulescu explicând că au același tip de calități și îndatoriri: „Doi portari nu merge, doi mijlocași ar merge. Doi președinți la echipă nu se poate. Nu veneam altfel, dar trebuie respectată și legea, sunt proceduri care trebuie făcute”.
Spre deosebire de alte cazuri, în care fostul președinte a fost nu doar sacrificat, ci și „înfierat”, Narcis Răducan are doar cuvinte de laudă pentru cel care i-a precedat în funcție: „El a făcut o treabă bună aici, a făcut treabă bună în fotbalul nostru, este respectat”.

Mulțumit de lotul oferit lui Edi
Narcis Răducan consideră că lotul de care dispune acum Edi Iordănescu este superior valoric celui cu care tehnicianul echipei gorjene a încheiat sezonul trecut. Singura pierdere cu adevărat mare este, în vederea lui Narcis Răducan, cea a lui Mihai Pintilii: „Eu sunt o fire optimistă, de multe ori văd mai degrabă partea plină a paharului. Suntem net superiori vizavi de calitatea lotului față de anul trecut, cu o excepție, Mihai Pintilii. E un jucător foarte important, greu de înlocuit, dar nu imposibil. Să vedem ce ne vor oferi cei nou veniți. În rest ne-am întărit. În ofensivă am adus trei jucători care marchează în medie 10 goluri pe sezon, Hora, Khalouta și Wellington. Avem un lot foarte bun, dar adevărat este că particularitatea acestui campionat ne-a făcut să-i aducem pe rând, există o problemă în prima parte a sezonului regulat, dar vom culege și roadele. I-am adus pentru doi ani de zile și nu pentru o lună de zile. Au venit cu întârziere, au nevoie de adaptare, suntem alături de ei. În maxim o lună vom fi o echipă foarte puternică, net superioară celei de anul trecut și gata de luptă pentru a ne îndeplini obiectivul. Au venit 11 jucători, au plecat 12 jucători. E greu, dar e o muncă frumoasă. Eu aleg de fiecare dată calitate în dauna mediocrității doar că sunt bine pregătiți fizic. Nu aș vrea o echipă de roboței pregătiți fizic, ci mai degrabă ne vom descurca cu acești jucători foarte buni care pot ajunge la cel mai înalt nivel”, a mai declarat președintele grupării târgujiene.

Negociază patru despărțiri
În ceea ce privește lotul cu care Pandurii va lupta în prima parte a sezonului, lucrurile par a fi destul de clare, Narcis Răducan considerând aproape încheiată campania de achiziții, doar un caz special putând aduce alt jucător la Târgu-Jiu. În schimb, la capitolul plecări, Pandurii ar mai putea puncta. Edi Iordănescu are patru jucători pe care nu se bazează, nu i-a păstrat în lotul de 25 ce trebuie comunicat federației, iar Narcis Răducan are misiunea de a le rezolva situația contractuală: „Sunt o serie de jucători cu care negociem despărțirea. Iorga, Gliwa, Shamsin și Shalaj sunt acești jucători. Pentru unii sunt cereri să plece împrumut, cu alții negociem despărțirea definitivă. Ei au contract cu noi, vor fi respectați, iar dacă nu vom găsi soluții, ei se vor antrena cu echipa a doua și vor fi plătiți. Pentru binele tuturor ar fi bine să găsim soluții pentru că e mai bine pentru ei să joace fotbal”, a mai spus președintele Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here