Edi Iordănescu resimte în continuare lipsurile perioadei de pregătire – „A fost o pauză foarte scurtă”

440

Pandurii continuă să dezvolte un joc fără un orizont clar. După meciul câștigat fără strălucire la Timișoara, Edi Iordănescu a primit un upercut clar în duelul cu Mirel Rădoi, iar Pandurii are serioase probleme în acest debut de sezon.

Eșecul din partida cu campioana nu este unul care să afecteze planul Pandurilor, acesta fiind trecut, la fel ca în cazul majorității echipelor din Liga 1, la capitolul pierderilor calculate, însă jocul este cel care îngrijorează.
În ciuda faptului că primul unsprezece al Pandurilor aduce doar trei nume noi față de finalul sezonului trecut, lucrurile nu se încheagă acolo și echipa gorjeană pare a fi cu cel puțin un pas în spate față de ceea ce și-a propus pentru debutul campionatului.
Edi Iordănescu este în continuare cu gândul la jucătorii pe care i-a pierdut, însă acest lucru nu este unul care să-l conducă spre progres. Dincolo de acele plecări, mereu invocate de tehnician, Iordănescu junior repune pe tapet debutul grăbit de campionat, care nu i-a dat timp pentru refacerea fizică și psihică a jucătorilor și pentru recrearea echipei, per ansamblu: “În primul rând, am pierdut foarte mulţi jucători la finalul ediţiei trecute de campionat şi nu am reuşit decât destul de târziu să aducem alţii în loc. A fost o pauză foarte scurtă și a trebuit să ne mișcăm repede. Trei fotbalişti din primul unsprezece nu au făcut pregătirea cu noi. Avem mult de muncă, trebuie să construim. Conjunctura nu e deloc favorabilă pentru noi. Am tot strigat în perioada de pregătire că mi-e greu să lucrez cu 13-14 jucători, pentru că ştiam că se va întâmpla asta dacă nu avem toţi jucătorii la pregătiri”, a declarat Edi Iordănescu la finalul meciului pierdut categoric în fața Stelei la Drobeta Turnu Severin.

Ratările i-au costat
În ciuda acestuis cor drastic cu care s-a încheiat meciul, Edi Iordănescu spune că partida se putea juca pe o cu totul altă partitură dacă jucătorii săi ar fi reușit să marcheze primii la Severin. „Noi am dominat începutul de meci, din punctul de vedere al ocaziilor, dar Steaua ne-a taxat repede”, a fost unul dintre ofurile antrenorului Pandurilor. Acesta mai spune și că echipa sa a avut ghinionul de a întâlni un jucător care a arătat că are valoare: „Chipciu e hulit de toată lumea, dar iată că are valoare. Nouă nu ne mai rămâne decât să muncim mai mult, să ne pregătim mai bine şi să căpătăm şi forţă”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Mai rău ca în deplasare
Faptul că echipa sa a avut chiar de la început dezavantaj în tribune acolo unde ar fi trebuit să aibă măcar un mic plus a părut să-l fi deranjat destul de mult de Edi Iordănescu. Acesta speră ca de la următoarele partide pe care Pandurii le va disputa pe Stadionul de la Severin să nu se mai simtă ca o echipă vizitatoare: „Există și această situaţie cu stadionul nostru. Jucăm aici la Turnu Severin, unde sperăm să convingem publicul să ne susţină mai mult. După felul în care s-a manifestat în seara asta, e clar că a ţinut cu Steaua. Asta e, nu avem ce să facem!”, s-a plâns tehnicianul echipei gorjene, aflată în pribegie în Mehedinți pentru cel puțin un sezon.

Acuză și accidentările
Dincolo de lipsa unui lot omogen în ceea ce privește nivelul de pregătire, cu mulți jucători veniți după efectuarea stagiului de pregătire din Olanda, Edi Iordănescu a avut și ghinionul ca la meciul cu Steaua să aibă și probleme medicale la nivelul lotului. Roman, Anton și Răduț au avut probleme și doar ultimul a apărut în primul unsprezece: „Am avut ghinionul că nu am putut începe cu Roman titular. Răduț a avut și el doar un antrenament. Se simt aceste lucruri. Am avut o repriză foarte bună, dar n-am reușit să marcăm. Muncim zi de zi pentru a ne reveni la un nivel ridicat”, a mai spus Iordănescu după meciul pierdut în fața Stelei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here