Panduri cu bonusuri de performanță

505

Ca la orice început de sezon, Pandurii și-a pus pe hârtie obiectivele și odată cu ele și primele pe care jucătorii ar urma să le primească în cazul în care echipa va face performanță.

Din 2013, Pandurii nu a mai reușit să obțină performanțe majore, exceptând finala disputată în Cupa Ligii, o finală care pe lângă bani nu a adus și alte beneficii importante, cum ar fi o calificare în cupele europene. După acea istorică performanță, clasarea pe locul 2 în campionat urmată de calificarea în grupele Europa League, au venit doi ani în care echipa a scăzut continuu ritmul și a obținut un loc 7 și un loc 9, mult sub pretențiile unui club care a stat și financiar mai bine decât multe din echipele care i-au luat fața în acest timp în clasament. Conducerea tehnică își propune ca în acest an echipa să urce din nou în clasament și să se lupte pentru pozițiile fruntașe, în play-off.

Obiectiv autoimpus
Tehnicianul Pandurilor, Edi Iordănescu, spune că echipa sa este obligată să-și impună un obiectiv îndrăzneț în acest an, altfel ar fi un nou an ratat, ceea ce ar însemna un pas în spate și pentru echipă, și pentru el, ca antrenor, și pentru jucători. Iordănescu junior a explicat că obiectivul l-a stabilit chiar el, întrebat fiind de finanțatori: “Obiectivul de clasare în play-off este pus pe hârtie, este obiectivul pe care ni l-am asumat toți. Am ajuns la concluzia că obiectivul este clasarea în locurile 1-6, adică prezența în play-off, chiar dacă aș fi fost primul care aș fi putut să recondiționez acest obiectiv. Am fost întrebat de club cum văd anul următor și, din punctul meu de vedere, la ce nivel am putea ajunge, am spus că trebuie să ne propunem și trebuie să atingem acest obiectiv. După aceea a devenit un obiectiv impus, cu alte cuvinte, mi-am pus singur presiune, dar chiar dacă au intervenit unele probleme, eu nu-mi iau vorbele înapoi”, spune antrenorul pandurilor. Acesta le atrage atenția elevilor săi, pe care încearcă să-i responsabilizeze și să-i facă să lupte pentru acest obiectiv, clasarea în locurile 1-6 putând însemna chiar o calificare în cupele europene: “Jucătorii să deschidă bine urechile și să înțeleagă că obiectivul este pus și de către ei. Trebuie să îndeplinim acest obiectiv, altfel și pentru mine și pentru ei este un an ratat”, a mai spus Edi Iordănescu.

Fără penalități
În vreme ce performanța va fi premiată, lipsa acesteia rămâne nepenalizată. Acest fapt se datorează și salariilor mai mici care se plătesc acum nu doar la Pandurii, ci în întreg fotbalul românesc. Edi Iordănescu a explicat că salariile vor fi încasate pentru antrenamente, iar primele pentru rezultate: “Există bonusuri pentru atingerea obiectivului. Penalități nu se pot impune în contract pentru că nu ar fi acceptat jucătorii. Lucrurile sunt simple. Ei au un salariu, pentru asta sunt obligați să se antreneze zi de zi, să fie profesioniști, dacă câștigă, câștigă bani. Dacă nu câștigă meciuri, nu câștigă bani. Deci sunt destul de motivați. În plus, asta e treaba mea și a staff-ului tehnic. Zi de zi, în paralel, trebuie să-i facem să fie implicați în tot ceea ce fac. E clar că dacă nu ne îndeplinim obiectivul, toți pierdem din toate punctele de vedere. Nu câștigăm bani, pierdem la imagine, pierdem capital de încredere și absolut tot”, a declarat tehnicianul pandurilor arătând cum echipa gorjeană își va răsplăti jucătorii în funcție de rezultatele obținute.

raducanIordănescu și Răducan, în aceeași barcă
Au fost momente în care antrenorul Edi Iordănescu a fost nemulțumit de modul în care lucrurile s-au mișcat la echipă în această vară. Campania de achiziții a început târziu, jucătorii ceruți pentru acoperirea posturilor deficitare au venit târziu, iar lipsa meciurilor amicale cu adevărat relevante l-au făcut pe antrenorul pandurilor să aibă declarații ce ar fi putut fi interpretate și ca o răzvrătire contra conducerii, însă Edi Iordănescu spune că relația profesională cu Narcis Răducan merge foarte bine: “Rămânem consecvenți în ceea ce privește obiectivul, am discutat și cu conducerea, am discutat și cu noul președinte, cu care am o relație foarte bună. Este un președinte cu care pot să discut despre fotbal ore întregi și suntem, în general, pe aceeași lungime de undă, un președinte tânăr, care provine din fenomen și cu care poți să discuți absolut orice subiect. Sunt și lucruri la care ne contrazicem, eu mai pun presiune să se mai îndeplinească unele lucruri, el trebuie să o absoarbă, să o suporte, că, asta e, deocamdată sunt aici și sunt antrenorul echipei, dar am sprijin total. Chiar dacă mai discutăm și parțial în contradictoriu, nu pot să iasă decât lucruri bune. E o relație așa cum mi-o doresc, din punctul acesta de vedere nu am ce să-i reproșez domnului președinte”, a mai declarat tehnicianul echipei târgujiene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here