Edi Iordănescu știe minusurile echipei înaintea startului, dar rămâne optimist – „Trebuie să ne comportăm ca niște campioni!”

548

Numărătoarea inversă a început, iar Pandurii se află la doar câteva zeci de ore de startul unei noi ediții de campionat, a unsprezecea consecutivă pentru gorjeni în Liga 1, dar antrenorul Edi Iordănescu spune că echipa nu este 100% .

Pandurii se pregătește să joace primul meci al noului sezon, dar Edi Iordănescu simte că echipa sa nu a ajuns acolo unde-și planificase. Ba chiar mai mult, a pierdut la capitolul exprimare după ce mai multe piese importante din angrenajul echipei au plecat în această vară, iar timpul scurt nu i-a oferit prilejul antrenorului de a integra noii veniți: „Suntem la câteva zile de debutul într-un nou an competiţional. Din nefericire, conjunctura nu ne este cea mai favorabilă, la fel şi momentul nu este cel mai favorabil, pentru că nu suntem acolo unde eu mi-aş dori să fim. Mi-aş fi dorit să nu pierdem atât de mulţi jucători, pentru că deja se construise un grup bun, eram la un nivel clar mai bun decât în momentul în care eu am venit la această echipă. Exprimarea echipei şi rezultatele din ultima perioadă confirmă ceea ce spun acum. Mi-aş fi dorit să nu trebuiască să facem atât de multe modificări, să luăm o muncă de la zero, pentru că atunci când vorbim de 12-13 jucători noi vorbim de 50% din grup şi trebuie să reconstruieşti”, s-a plâns tehnicianul echipei gorjene.

Meciurile de „acasă”, încă un handicap
Pentru Edi Iordănescu și echipa sa, pauza competițională a fost un adevărat test în ceea ce privește viteza în care identificarea unor jucători, negocierile cu ei și integrarea lor în grup. Și asta nu a fost singura problemă, antrenorul Pandurilor enumerând drept variabile de care vor depinde rezultatele echipei și alte stări de fapt: „Trebuie să jucăm şi meciuri de acasă la Severin şi nu ne va fi uşor, intervine şi uzura, toate jocurile să le joci pe teren străin, nu este ok. S-a schimbat şi sistemul competiţional şi există şanse foarte mari ca în decembrie să ştim dacă suntem în play-off sau în play-out şi trebuie să fim puternici încă de la început. Nu am avut grupul în întregimea lui, aşa cum mi-aş fi dorit, în pregătire ca să uniformizăm pregătirea, să ne parcurgem etapele, să ne îndeplinim obiectivele pregătirii, sunt jucători care au venit pe parcurs, câţiva acolo, câţiva acum în ultimele zile şi e clar că nu putem să fim la acelaşi nivel ca şi pregătire, nici fizică, nici tehnică, nici tactică, nici mentală, dar ei trebuie integraţi şi ajutaţi să se adapteze cât mai repede şi cât mai repede să ajungem la nivelul optim, la un nivel minim pe care eu îl văd pentru echipă, ca să arătăm ca o echipă competitivă şi să avem pretenţia de rezultate”, spune Edi Iordănescu.

Timp și seriozitate, rețeta succesului
În ciuda tuturor acestor probleme pe care antrenorul echipei gorjene le-a identificat și enumerat, Edi Iordănescu este convins că jucătorii săi vor reuși să depășească orice obstacol și rezultatele vor fi cele scontate: „Avem nevoie nu doar de timp şi răbdare, ci şi de muncă multă şi de seriozitate, de un mediu corect pe care eu mereu am încercat să îl construiesc în jurul echipei, de un nivel ridicat de profesionalism, de un răspuns corect din partea jucătorilor, care să fie implicaţi în tot ce face”. Pe lângă timp și răbdare, Edi Iordănescu spune că are nevoie de un răspuns pozitiv din partea jucătorilor, care ar trebui să se comporte ca niște campioni pe teren și la antrenamente: „Trebuie să reconstruim această echipă, iar în paralel să avem şi eficienţă şi să facem şi rezultate. Chiar dacă nu ne simţim pregătiţi 100% şi nu suntem acolo unde eu mi-aş dori, rămânem consecvenţi obiectivului pe care ni l-am propus, eu am încredere că putem fi mai buni de la zi la zi, iar dacă vrem să fim nişte campioni trebuie să ne comportăm ca nişte campioni”, a concluzionat antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here