Pui marocan cu ghimbir si dovleac

456

Ingrediente:
4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele
2 linguri ulei de măsline

2 cepe
3 căţei de usturoi
100g roşii cubuleţe
100g ghimbir
1 lingură curry
câte 1 lgt de chimeon, coriandru şi scorţişoară
1 lgt îndulcitor
4 felii mai groase de dovleac, tăiate în cuburi mai mari
500ml supă pui
2 lingură oţet balsamic
sare, piper
frunze de mentă

Mod de preparare:
Se încinge uleiul, se rumeneşte puiul şi se scoate pe o farfurie. Se mixează cu blenderul o ceapă, usturoiul, ghimbirul şi roşiile, Cealaltă ceapă se taie felii şi se căleşte în uleiul rămas. Se adaugă condimentele şi se lasă 1 min, să-şi elibereze aromele; se adaugă şi pasta obţinută în blender; apoi supa, puiul, dovleacul, oteţul şi îndulcitorul. Se fierbe totul 30 de min. Se scoate puiul şi se continuă fierberea sosului până se îngroaşă. Se rupe puiul în bucăţi mai mici şi se adaugă sosului.
Se asezonează cu ceapa roşie, mentă, iaurt şi coaja rasă de lămâie.
POFTĂ MARE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here