Reţeta zilei – Prăjitură cappuccino

512

prajitura capucinoIngrediente:

Aluat: 10 ouă, 20 linguri zahăr, 10 linguri ulei, 10 linguri făină, 1 praf de copt, esenţă de vanilie.

Crema: 500 ml frişcă (Hulala, Creme Patisserie), 1 linguriţă gelatină, 200 g ciocolată cu cremă cappuccino.

Decor: 50 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Blat: Se mixează albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, esenţa de vanilie şi la sfârşit făină amestecată cu praful de copt. Din aluatul obţinut se coc două foi în tava tapetată cu hârtie de copt.

Crema: Frişca se pune într-un vas pe foc şi se aduce la temperatura de fierbere, se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mai mici şi se amestecă până la dizolvarea acesteia. Se topeşte pe aburi, gelatina înmuiată în 2 linguri apă şi se adaugă peste frişcă. Se lasă la rece pentru cel puţin 4 ore, apoi se bate cu mixerul până îşi dublează volumul. Crema cappuccino se întinde între cele două foi şi deasupra prăjiturii. Se decorează cu ciocolata topită. Se porţionează după dorinţă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here