Nu mai oferiţi copiilor băuturi energizante

457

bauturi energizante la copii]Despre băuturile energizante, preferate de unii copii şi adolescenţi în mod special, se spune că ar agrava anumite afecţiuni de tipul diabetului, a bolilor cardio-vasculare, cerebrale, astfel consumând astfel de băuturi copiii vor avea probleme de greutate sau de comportament şi din această cauză nu se recomandă băuturi în special de către copii şi adolescenţi.

Ocazional, băuturile energizante pot fi consumate fără riscuri pentru sănătate, dar nu trebuie să devină un obicei pentru că în acest fel vor apărea probleme deoarece astfel de băuturi conţin multă cafeină, taurina sau guarana.

bauturi energizanteDeocamdată nu s-au făcut studii amănunţite asupra impactului adus de consumul de băuturi energizante asupra şcolarilor, dar se presupune că anumite substanţe pe care acestea le conţin pot perturba buna funcţionare a centrilor nervoşi şi a organelor corpului.

Medicilor li se recomandă în acest sens să întrebe mereu tinerii care au probleme de sănătate şi dacă ei consumă frecvent băuturi energizante deoarece scoaterea lor din dieta tinerilor va fi un lucru foarte important pentru o vindecare mai rapidă şi sigură.

Dacă ne referim la statistici, pe întreg globul, copiii, adolescenţii şi tinerii se pare că ocupă un loc fruntaşi dintre persoanele consumatoare de băuturi energizante.

În anumite ţări din Occident deja se pune problema interzicerii reclamelor pentru băuturile energizante şi interzicerea vânzărilor către tineri, dar deocamdată nu s-au pus în practică astfel de lucruri şi asta din cauza opoziţiei producătorilor de băuturi energizante care au răspuns destul de vehement acestor interdicţii, acuzând savanţii de manipulare a opiniei publice.

Cel mai bine ar fi ca părinţii să fie precauţi în ceea ce priveşte aportul de băuturi energizante în dieta copiilor lor şi să nu le permită tinerilor să consume mai mult de o dată pe săptămână o astfel de băutură, în acest fel fiind reduse şi riscurile la care pot fi expuşi copiii. Iar tinerii trebuie să conştientizeze acest lucru şi să încerce să evite pe viitor consumul regulat al băuturilor energizante.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here