Atenţie la chimicalele din produsele cosmetice!

616

chimicale cosmeticeNu există o reglementare strictă în ceea ce priveşte conţinutul chimic al cosmeticelor, a cremelor pentru faţă sau măştilor de corp. Din această cauză, anumite produse nu sunt eficiente, dar mai rău prezintă şi efecte adverse.

Dar care sunt chimicalele nocive din produsele de îngrijire? Ţi-ai pus întrebarea că poate ineficienţa anumitor cosmetice se datorează şi proceselor chimice la care au fost supuse spre fabricare? Iată o listă a celor mai periculoase chimicale din cosmetice.

Cremele de faţă şi măştile de păr conţin cele mai dăunătoare chimicale, care pot irita destul de serios pielea sensibilă.

Propilen glicol este unul din produsele chimice din cremele de faţă sub formă de emulsificator. Pentru scurt timp netezeşte pielea, dar până la îmbătrânirea ei nu mai este decât un pas. De semenea, poate provoca iritaţii şi chiar dermatite la anumite tipuri de ten.

Sulfatul lauril de sodiu (SLS) îl întâlnim în şampoane, săpunuri destinate tenului, cremele de bărbierit, acest compus având rol de degresare şi poate înroşi şi irita pielea.

Este absorbit destul de repede de piele şi se poate depune pe anumite organe şi cu timpul poate produce iritaţii şi inflamaţii.

Parfumul emanat de produsele de îngrijire are o serie de efecte adverse, cum ar fi: migrene, ameţeli sau iritaţii ale pielii şi chiar afecţiuni pulmonare.

Cremele destinate tenului au anumite uleiuri minerale, care au rol de a închide porii şi a distruge structura celulară.

Parabenii (metilul, butilul, etilul) sunt compuşi artificiali care menţin proprietăţile produselor cosmetice pentru o perioadă mai lungă de timp. Aceşti compuşi se găsesc în cremele de faţă, măştile de păr şi pot avea reacţii alergice la nivelul scalpului şi pielii.

Alte chimicale dăunătoare

Imidazolidinyl şi diazolidinyl urea sunt substanţe conservante, după parabeni. Anumite cercetări au demonstrat că pot provoca în timp dermatite.

Dacă pe prospectul produsului cosmetic sunt prescrise ca ingrediente, culorile sintetice, atunci gândeşte-te mai bine dacă într-adevăr vrei să-l mai foloseşti.

Au reacţii alergice şi sunt agenţi cancerigeni. Trietanolaminul este tot un detergent, care echilibrează ph-ul pielii. S-a dovedit a fi o substanţă foarte dăunătoare pentru ochi. Această substanţă usucă pielea scalpului şi subţiază firul de păr.

Pentru a nu avea posibile reacţii dăunătoare ale produselor cosmetice, va trebui doar să citeşti cu mai multă atenţie prospectul lor.

Dacă a apărut o iritaţie cât de mică după ce le foloseşti, se va opri tratamentul, iar varianta cea mai bună este să alegeţi produsele naturiste.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here