Reţeta zilei – Mazăre cu ciuperci şi orez

558

mazareIngrediente: 450 g mazăre congelată, o ceaşcă orez, 200 g ciuperci, 2 cepe, 1 căpăţână usturoi, 4 linguri ulei, 1 foaie dafin, mărar, sare, piper.

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa în ulei încins, se toarnă 0,5 l apă şi se adaugă mazărea, orezul, ciupercile tăiate, sarea, piperul. Se lasă la fiert la foc potrivit 15 minute. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi foaia de dafin şi se lasă la foc mic încă 10 minute. Se mai adaugă apa fierbinte, dacă este nevoie, ca orezul să fie bine fiert. La sfârşit se presară mărarul tocat. Este indicat, ca atunci când se ia de pe foc mâncarea, să nu fie foarte scăzută, deoarece orezul mai trage din sos în timp ce se răceşte. Astfel, se evită riscul ca mâncarea să devină prea groasă. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here