Magneziul şi importanţa lui în organism

488

magneziuMagneziul este acel mineral care are rolul de a susţine funcţionarea corectă a organismului. De asemenea acesta păstrează echilibrul neuro-muscular şi are o contribuţie şi în procesele biochimice ale organismului.

Se cunosc foarte multe beneficii ale magneziului descoperite de specialişti. Dar astăzi le vom aminti pe cele mai importante. Unul ar fi că scade riscul apariţiei accidentului vascular cerebral. Magneziul combate insomniile, ţine sub control tensiunea arterială şi reduce riscul apariţiei diabetului.

Mai mult, este vital pentru organism deoarece ajută la absorbţia calciului şi a potasiului.

Din păcate foarte multe persoane aproximativ 90% din populaţia globului au deficit de magneziu.

Atâta timp cât este în organism aduce numeroase avantaje acestuia, dar în momentul când acesta nu este suficient în corp produce destul de mult rău. Dacă dintr-o dată v-aţi pierdut energia, vă confruntaţi cu stări de oboseală, atacuri de panică şi aveţi probleme cu inima, încercaţi să vă gândiţi că puteţi suferi de un nivel insuficient de magneziu.

O astfel de problemă poate apărea atât din cauza fumatului şi consumului de alcool, dar şi datorită transpiraţiei abundente.

Cantitatea zilnică necesară de magneziu se stabileşte în funcţie de vârstă, starea de sănătate.

Deficienţele de magneziu se pot remedia prin administrarea de suplimente şi medicamente, dar cel mai bine este dacă se obţine pe cale naturală. Atunci când faceţi cumpărături nu uitaţi să completaţi coşul şi cu câteva legături de spanac, broccoli, o chită de banane, avocado sau cereale.

Alte surse de magneziu: fructele uscate, soia sau laptele.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here