Energia, la un pas de retrogradare

446

După eșecul înregistrat în deplasarea de la București contra Stelei, echipa de handbal a Energiei este foarte aproape de o contraperformanță rușinoasă, aceea de a retrograda la finele unui sezon început cu speranța de a juca în cupele europene.

Energia se află în acest moment pe loc de baraj, însă ultimele două etape ar putea trimite echipa antrenată de Liviu Andrieș chiar pe ultimul loc, ceea ce ar însemna o retrogradare directă. Chiar și în cazul în care va ajunge să lupte la baraj pentru supraviețuirea în Liga Națională, Energiei nu-i va fi deloc ușor, echipa gorjeană urmând să alinieze o formaţie ciuntită în meciurile din iunie: „Vom vedea dacă se mai ține barajul, dacă suntem pregătiți, dacă mai vin la baraj și jucătorii care sunt la final de contract… La 31 mai li se termină contractele. Dacă nu vin, vom merge cu cei care sunt încă sub contract și cu cei care vor să vină chiar dacă li se termină contractele. Din câte știu, nu vor veni… Străinii sigur nu vor veni. Deocamdată, acestea sunt doar supoziții. Nu am apucat să dicutăm treaba asta, trebuie să ne gândim acum la meciul acesta, cel cu Vasluiul”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș.

Ar putea scăpa și de baraj
Energia ar putea să scape de disputarea barajului și chiar și de o retrogradare directă, în cazul în care ar termina play-out-ul pe ultimul loc. CSM Ploiești, echipa care termină pe primul loc Seria A a Diviziei A ar putea renunța la locul în Liga Națională din cauza problemelor financiare. Mai puțin potente decât echipa ploieșteană, formaţiile de pe locurile 2 și 3 din cele două serii din Divizia A ar putea la rându-le să spună pas promovării, ceea ce ar însemna șansă nesperată pentru repetentele Ligii Naționale. „Să vedem ce va fi și cu barajul… Ar fi Piteștiul și Galațiul plus Oradea cu Satu Mare, pe cele două serii. Se va juca în grupe câte o echipă din Liga Națională cu locul 2 dintr-o serie și locul 3 din cealaltă. Câștigătoarele celor două grupe ar urma să joace în Ligă în sezonul următor. Nu se știe unde se va juca, nu se știu mai multe lucruri legate de baraj. Ar trebui să se joace pe teren neutru, dar nu se știe unde. Se mai aude că nu ar pica nimeni din Liga Națională, că nici Ploieștiul nu s-ar înscrie pentru că nu ar avea bani, sunt mai multe speculații, dar noi trebuie să ne vedem de problemele noastre, să câștigăm meciul cu Vasluiul. Rămâne să câștigăm meciul cu Vasluiul, miercuri la ora 18:00. Vaslui a câștigat greu meciul cu Suceava, la un gol, cu un gol înscris în ultimele 4 secunde”, a comentat Andrieș situația promovării și retrogradării în și din Liga Națională de handbal masculin

Conducerea rămâne?…
Conducerea actuală a echipei gorjene și-a demonstrat în acest sezon incapacitatea de a rezolva problemele cu care s-a confruntat, Energia evoluând în ultimele două meciuri cu sabia deasupra capului, pe marginea prăpastiei ce duce spre Divizia A. Cu toate acestea, se pare că nimeni din conducere nu va părăsi corabia, nimeni nefiind considerat vinovat pentru parcursul dezastruos al echipei.
Președintele secției de handbal, Benedict Geamănu, antrenorul Liviu Andrieș și președintele clubului, Alin Bădescu, au început deja negocierile cu anumiți jucători pentru formarea echipei cu care Energia va ataca viitorul sezon. Este interesant de văzut dacă nu cumva se va repeta situația din vara trecută, când Andrei Maioreanu a făcut echipa, iar cei care i-au urmat s-au plâns tot sezonul de subțirimea lotului, o situație periculoasă, care ar putea pune capac problemelor ce continuă să macine această echipă în ultima vreme.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here