Idei pentru masa de Revelion

524

masa de revelionMasa de Anul Nou este foarte importantă pentru orice gospodină. Acest eveniment strânge la o masă familia şi prietenii, şi de aceea este bine ca totul să fie aşa cum îţi doreşti. Vrei ca toată lumea sa se simtă cât mai bine şi să fie o atmosferă plăcută, numai bună de petrecere. Preparatele culinare vor fi cu siguranţă dintre cele mai bune, dar iată cum pot fi puse mai bine în valoare!

Te-ai gândit la o serie de aperitive – crocante,cremoase, preparate, calde, picante,dulci – dar i-a în calcul dacă acestea vor fi toate servite în acelaşi timp, pe aceeaşi farfurie.

Alege varianta de aperitive de la trei până la cinci aperitive de persoană, pe oră. Lasă invitaţii să tânjească după micul bufet amenajat, cu diverse platouri cu sortimente de carne, brânză, salate, pâine şi condimente, legume şi sosuri, boluri cu nuci, alune, etc.

Nu trebuie să te îngrijorezi în ceea ce privesc finanţele tale pentru o astfel de petrecere. Spre exemplu, poţi să nu mai risipeşti banii în ceea ce priveşte paharele de şampanie – nu e musai să le oferi invitaţilor dintre cele mai scumpe pahare de şampanie (ca să nu mai vorbim că se poate întâmpla ca din ele să se mai şi spargă…).

Pahare obişnuite, dar potrivite evenimentului, îi vor încânta pe cei apropiaţi la auzul clinchetului vesel, în momentul toastului de la miezul nopţii!

Nu te grăbi să menţii tot timpul în circulaţie ingredientele proaspete şi băutura, mai ales dacă te-ai hotărât să treci în anul nou alături de toţi invitaţii tăi.

Pentru o mai multă armonie accesorizează platourile şi vasele bufetului cu diverse ornamente de sărbători, verdeaţă sau plante comestibile, fructe şi legume apetisante, extrem de decorative.

Menţine în permanenţă curăţenia debarasează tot ce nu mai necesită folosire, de altfel oferă oaspeţilor o zonă uşor accesibilă, unde aceştia să îşi depoziteze vesela utilizată. De asemenea, pune prin colţurile camerelor câteva coşuri de gunoi.

Nu uita de “şoferii de sacrificiu” ai serii şi de amicii tăi mai puţin atraşi de băuturile alcoolice! Cumpără băuturi fără alcool sau cocktail-uri distractive, festive şi divers colorate!

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here