Ingrediente:
– 3 tulpini groase de praz
– 1 ceaşcă ulei
– 4 roşii
– 2 cepe
– 3-4 căţei de usturoi
– 1 legătură mărar
– 100 g măsline negre fără sâmburi
– sare
– piper
– boia de ardei (după gust)
– 1 lingură zeamă de lămâie sau 1 pahar de vin alb
Mod de preparare:
Ceapa, roşiile şi usturoiul se toacă mărunt. Apoi rumenim ceapa în ulei, la foc mic.
Când devine aurie adăugăm roşiile, usturoiul, boiaua şi piperul.
După ce tăiem în bucăţi prazul, îl punem la rumenit adăugând o ceaşcă de apă. Îl lăsăm să fiarbă aproximativ 30 de minute.
Apoi adăugăm şi măslinele împreună cu zeama de lămâie sau paharul de vin, lăsându-le să fiarbă încă 5-10 minute. Când este gata se potriveşte de sare şi presărăm mărar.