Radiaţiile telefoanelor mobile, dăunătoare sănătăţii

426

telefon radiatiiAproape toată lumea foloseşte telefonul mobil. În lumea întreagă există peste 2 miliarde de astfel de aparate. Anumiţi oameni de ştiinţă se tem de faptul că utilizarea iraţională a celularelor poate fi nocivă stării de sănătate a oamenilor.

Anumite studii au reliefat că există o concordanţă între radiaţia transmisă de telefoanele mobile şi apariţia unor afecţiuni de genul durerilor de cap, hipertensiunii arteriale, tumorilor pe creier, cancer, Alzheimer şi altele. Astfel de boli se instalează cu o perioadă ascunsă şi se manifestă abia peste ani de zile. De aceea, în prezent, nocivitatea telefoanelor mobile nu poate fi demonstrată cu exactitate.

Într-o astfel de situaţie, mai ales în zilele noastre ne este foarte greu să nu mai folosim telefoanele mobile, dar putem să reducem posibilele efecte negative asupra sănătăţii noastre.

Iată ce e de făcut:

Folosiţi telefonul mobil doar în scopuri esenţiale şi limitaţi-vă convorbirile cât mai mult. Cercetătorii spun că o convorbire de 2, 3 minute poate perturba activitatea electrică naturală a creierului pe o durată de până la 2 ore.

Copiii trebuie învăţaţi să utilizeze telefonul mobil doar în situaţii de urgenţă. Deoarece craniul lor este în proces de dezvoltare, radiaţiile pot străbate mult mai adânc în creier decât la un adult.

Alegeţi un hands-free cu tub de aer. Se spune că hands-free-urile obişnuite(căştile) amplifică radiaţia şi o distribuie în ureche. Firul care face legătura între telefon şi cască, nu numai că emite radiaţia din aparat spre ureche dar atrage şi radiaţia electromagnetică din jur.

Nu aşezaţi mobilul deschis în buzunar sau la curea. Ţesuturile din această porţiune a corpului au o conductivitate bună şi reţin radiaţia mai rapid decât capul. Un studiu a demonstrat că purtarea mobilului aproape de zona genitală, poate scădea producţia de spermă până la 30%.

De asemenea se recomandă ca atunci când apăsaţi butonul de recepţie a apelului va trebui să aşteptaţi ca legătura să se realizeze după care veţi duce aparatul la ureche.Nu este indicat să utilizaţi mobilul în încăperi metalice închise, cum ar fi autoturismul sau liftul.

În astfel de spaţii, când se află în mişcare, mobilul captează mai multă energie pentru a stabili conexiunea. De asemenea, învelişul metalic reţine radiaţiile în interior şi le transmite către ocupant.

Nu realizaţi un apel în momentul în care semnalul arată doar o liniuţă sau nici una. Mobilul va lucra mai mult ca să realizeze o conexiune.

Luaţi suplimente nutriţionale, mai ales anti-oxidanţi, catalază, glutationa şi Coenzima. Radiaţia microundelor, dată de mobile, descreşte cantitatea de anti-oxidanţi din corp.

Substanţele enunţate sunt produse şi de corpul nostru, dar nivelul lor poate fi afectat uşor de stres, infecţii sau alte afecţiuni. Se mai poate administra: melatonina, gingko biloba sau extract de afine.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here