Energia, succes important în deplasarea de la Vaslui

561

Trupa lui Liviu Andrieș a reușit o victorie extrem de importantă în fața celor de la HC Vaslui, poate la fel de importantă precum cea din etapa precedentă, când a tranșat în favoarea ei meciul cu Steaua.

După succesul conturat în repriza a doua în meciul cu Steaua, echipa de handbal a Energiei a făcut un nou meci bun și a reușit să se întoarcă din Moldova cu trei puncte. Jocul a fost echilibrat, cele două echipe au trecut pe rând la conducere, iar gazdele au intrat la pauză cu un mic avantaj, scor 14-13. Energia a avut o evoluție constantă și a reușit ca în partea a doua să întoarcă rezultatul, fapt care l-a făcut pe Liviu Andrieș să bifeze cu echipa sa o a doua victorie consecutivă. „Echipa s-a mobilizat foarte bine la acest meci, atât pe apărare, cât și în atac. Dacă ar fi să compar cu ceva, toată evoluția noastră de la acest meci aș compara-o cu ceea ce am jucat în repriza a doua cu Steaua”, a explicat antrenorul echipei gorjene. Acesta spune că modul hotărât în care jucătorii săi s-au apărat i-a costat, doi dintre elevii săi fiind eliminați: „A fost o mobilizare exemplară, am jucat cu agresivitatea pe care o doream, din păcate am terminat meciul și cu două cartonașe roșii. Alvaro Rodriguez și Dragnea au fost cei sancționați, iar în ceea ce-l privește pe Dragnea, pentru că a oprit un contraatac în ultimele secunde ale meciului, va fi suspendat automat pentru meciul următor, cel cu Poli Timișoara”, a mai declarat Andrieș.

Au evoluat ca o echipă
Multă vreme antrenorul Liviu Andrieș a acuzat o lipsă de omogenitate pentru echipa sa, una făcută din două jumătăți la începutul sezonului, jumătate de echipă fiind din vechea gardă, cealaltă fiind transferată în vară, de fostul președinte de secție, Andrei Maioreanu. După ce și o serie de accidentări a afectat echipa, acum Andrieș spune că jucătorii săi au arătat, în sfârșit, ca o echipă adevărată: „Pentru acest meci nu pot să evidențiez anume pe cineva, întreaga echipă și-a făcut datoria, toți jucătorii au evoluat foarte bine. Ne-am apărat foarte bine, Șelaru și-a intrat în mână pe final și a închis poarta. De această dată nu am avut un om care să tragă echipa, un marcator care să se evidențieze în mod special, acum aproape toți jucătorii au înscris, și-au împărțit golurile în mod egal!”, a mai declarat tehnicianul târgujian.

Se poate evita barajul?
După ce echipa gorjeană a reușit să se îndepărteze de ultimul loc, acum speranțele se îndreaptă spre următorul nivel, acela de a căuta să se rezolve total problema retrogradării evitând și locurile de baraj. Totuși, aici lucrurile nu stau deloc simplu, iar îndeplinirea acestui obiectiv nu mai depinde doar de propriile evoluții: „Acum vedem ce se va întâmpla, dar dacă vom evolua așa cum am făcut-o în ultima vreme, cred că ne vom asigura îndeplinirea obiectivului, cu două victorii în următoarele două partide vom fi siguri că nu vom avea probleme în a evita ultimul loc. Pentru a scăpa acum și de locurile de baraj nu mai depindem doar de noi, e vorba și de rezultatele celorlalte echipe, să vedem ce fac Vasluiul sau Timișoara”, a mai declarat Liviu Andrieș, antrenorul celor de la Energia Târgu Jiu.

HC Vaslui  – Energia Târgu Jiu  27-28 (14-13)
Sala Sporturilor, Vaslui
HC Vaslui: Soare (8), Hagiu (5), Bujor (5), Roșu (3), S. Ignat (3), Țuțu (2), M. Ignat (1), Pleșca. Antrenor: Leonard Bibirig.
Energia: Antonaru, Șelaru – Sifre (7), Acatrinei (6), Dragnea (5), Kekezovic (5), Mota (2), Stankevicius (2), Stoica (1), Enache, Rodrigues, Giotoiu, V. Popescu. Antrenor: Liviu Andrieș.
Arbitrii: Bogdan Stark (B) și Romeo Ștefan (PH)
Observator: Valter Dăncescu.

Clasament play-out:
1. Poli Timișoara            11    7    1    3    320-288    22
2. HC Vaslui                11    7    1    3    304-292    22
3. Energia Târgu Jiu            11    5    0    6    268-268    15
4. CSU Suceava            12    4    1    7    312-334    13
5. Steaua Bucuresti            11    3    1    7    269-291    9*

Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here