Beneficiile conopidei

523

conopidaÎmpreună cu legume înrudite, precum, broccoli, varza sau napii, conopida are în compoziţia ei anumite substanţe care ajută la prevenirea cancerului. Aceste componente stopează formarea celulelor canceroase, dar le şi înlătură acolo unde sunt deja formate.

Studii epidemiologice relevă faptul că este o interdependenţă între aceste legume şi rezistenţa organismului la îmbolnăvirea cu cancer. Legumele din categoria cruciferelor au în componenţa lor izotiocianaţi şi sulforafan, substanţe care stopează anumite tipuri de cancer: cancer la sân, la colon, cancer pulmonar, cancer ovarian şi cancer de prostată.

În amestec cu şofranul indian, optimizează sănătatea bărbaţilor

Cancerul de prostată din cauza căruia mor foarte mulţi oameni din America, este mai rar întâlnit în India. Acest lucru se întâmplă datorită dietei abundente în legume din familia Brassica şi condimentelor curry, aşa cum este şofranul indian.

În acest condiment se găseşte în proporţie destul de mare curcumin care în asociere cu fenetil izotiocianatul din familia cruciferelor precum conopida, broccoli sau varza micşorează formarea tumorilor canceroase, precum şi instalarea cancerului de prostată. Studii actuale demonstrează că această combinaţie nu doar previne, ci face ca acest tip de cancer să nu mai apară.

Detoxifică ficatul şi organismul în general

Substanţele pe care le conţine conopida sunt de un real folos deoarece astfel ficatul va neutraliza substanţele toxice. Dacă acestea nu sunt detoxifiate imediat în ficat, ele pot afecta organismul şi pot favoriza apariţia celulelor canceroase.

Eficientă împotriva artritei reumatoide

Deoarece are un procent mare de vitamina C, conopida protejează împotriva poliartritei, un anumit tip de artrită reumatoidă ce se găseşte la două sau mai multe articulaţii. Conform studiilor făcute pe mai multe persoane s-a arătat că cele care consumă alimente care au un procent mic de vitamina C sunt mai expuşi să fie afectaţi de artrita reumatoidă, în comparaţie cu cei care consumă legume bogate în vitamina C.

Ajută sistemul cardiovascular

În afară de faptul că protejează împotriva foarte multor tipuri de cancer, conopida are numeroase beneficii şi în ceea ce priveşte sistemului cardiovascular.În concentraţii foarte mici, fitonutrientul indole-3-carbinol prezent în legumele din categoria cruciferelor, are rol de a micşora nivelul colesterolului din sânge.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here