Reţeta zilei – Macaroane cu carne

421

Ingrediente: 400 g macaroane, 200 ml smântână, 100 caşcaval ras, 40 g carne slabă, 1 ceapă, 1 lingură pastă de roşii, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se taie mărunt ceapa, care se căleşte în puţin ulei. Se pregăteşte carnea, condimentând-o şi apoi călind-o alături de ceapă. Se lasă să se răcească tot amestecul şi apoi se trece prin maşina de tocat. Se poate folosi şi carne gata tocată. Se amestecă cu pasta de roşii şi se lasă deoparte. Macaroanele se fierb în apă cu puţină sare şi un strop de ulei. Se scot, se strecoară, se clătesc şi apoi se aşează într-un vas de Jena în straturi succesive cu amestecul de carne. Se stropeşte totul cu smântână şi se dă la cuptorul încins timp de aproximativ 20 minute. Se servesc fierbinţi cu caşcaval ras care se va topi deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here