Îngrijirea pielii, de dimineaţa şi până seara

569

ritualul de dimineataCe sfaturi trebuie să urmezi pentru a te bucura de o pielea hidratată şi îngrijită? Pentru aceasta v-am pus la dispoziţie anumite trucuri pentru a te simţi tânără din nou şi a avea o piele aşa cum ţi-ai dorit de multă vreme.

Pentru a duce la bun sfârşit visul trebuie să ştii că acest lucru are nevoie de foarte multă muncă. Dar nu trebuie să ţi se pară o corvoadă şi trebuie să o consideri o muncă foarte plăcută!

Dimineaţa

Purificare

Nu trebuie să foloseşti doar apa de la robinet dimineaţa când te-ai trezit şi încearcă apa distilată sau pe cea minerală. Dacă îţi doreşti un rezultat tonic intens, ţine apa în frigider.

Catifelare

Masca de faţă dimineaţa – nu îţi răpeşte din timp decât câteva minute şi ar fi bine să foloseşti o mască hidratantă. E suficient să o laşi doar 2-3 minute. În restul zilei poţi încerca o mască cu efect de lifting. Dacă vrei să utilizezi în fiecare zi măşti de faţă, cel mai indicat este să iei în considerare măştile care au ca rezultat iluminarea tenului. Pentru tenul foarte tânăr se recomandă crema de faţă, cât mai multă, iar după un minut – două să o îndepărtezi cu un prosop moale.

Full-time

Crema de zi perfectă trebuie să conţină, filtre UV, vitamine, antioxidanţi, acid hialuronic, minerale. Pentru a proteja aşa cum trebuie pielea trebuie să utilizezi creme de zi cu SPF minim 15. Nu uita de zona ochilor şi foloseşte creme special destinate acestei zone, de asemenea nici de balsamul de buze hrănitor.

Vitamine sau suplimente alimentare, bineînţeles că nu trebuie omise şi va trebui să constituie o regulă zilnică pentru menţinerea sănătăţii pielii.

Persoanele fumătoare ar trebui să consume zilnic un gram de vitamina C (este bună pentru detoxifiere).

Seara

Iarăşi purificare

Seara curăţarea tenului se face diferit faţă de cea pe care o faci dimineaţa. Chiar dacă nu te-ai machiat, curăţarea tenului este obligatorie.

O metodă ar fi curăţarea tenului cu lapte. Dacă e să alegi creme, aplic-o de două ori pe faţă, prima dată fără masaj.

Alegerea cremei de faţă potrivite

Textura trebuie să fie în funcţie de tipul tău de piele: nu foarte unsuroasă, dar nici lejeră, nici prea uscată.

După ce ai folosit crema în jurul ochilor şi aceştia îţi lăcrimează, înseamnă că nivelul de aciditate al cremei nu este adecvat pielii tale.

Un masaj e bine venit

Masajul este alegerea cea mai bună prin care dobândeşti o piele catifelată. Procură-ţi un aparat de masaj. Astfel vei avea un corp mult mai ferm şi îţi vei activa circulaţia sângelui.

Îngrijirea de seară

Produsele destinate a se folosi seara ar trebui să fie în concordanţă cu cele pe care le utilizezi dimineaţa. Nu se recomandă folosirea cremei de zi sub nicio formă seara.

Daca ai peste 30 de ani, în fiecare seară ar trebui să aplici seruri speciale, de întinerire sau menţinere a aspectului tineresc al pielii.

O atenţie sporită trebuie acordată îngrijirii ochilor. Va trebui să alegi creme speciale pentru această zonă, predispusă cel mai repede la riduri. Înainte de a adormi consumă cât mai multe fluide – e bine pentru menţinerea elasticităţii pielii.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here