Îngrijirea tenului gras, pe timp de vară

479

ten grasTenul tău e gras? Are nevoie de o îngrijire atentă! Mai exigent, decât toate celelalte tipuri de ten, tenul gras are inconvenientul excesului de sebum şi al punctelor negre, dar şi avantajul unei îmbătrâniri lente, târzii. Vara aduce cele mai multe necazuri pielii tale.

Apar coşuri, faţa străluceşte mai mult ca niciodată, porii sunt deschişi. De ce toate astea?

Totuşi ar trebui să te bucure faptul că, dacă acorzi o atenţie deosebită tenului, va fi sănătos şi curat, şi te vei bucura de un chip proaspăt şi tânăr mai mult decât suratele tale cu ten uscat sau mixt au chiar riduri.

Nu folosi săpunul atunci când îţi începi ritualul de îngrijire. Pentru tine există geluri speciale de curăţire, care nu usucă prea mult şi nu stimulează mai rău producerea de sebum. Aplică o dată pe săptămână o mască exfoliantă şi una hidratantă, cu efect matifiant. Vizita lunară la cosmeticiană, pentru tratamentul de curăţire, este obligatorie dacă vrei să nu ai de-a face cu acneea şi punctele negre.

Cremele de zi şi de noapte trebuie să fie destinate tenului gras, pentru a putea echilibra excesul de sebum şi a forţa pielea să reţină mai multă apă. Altfel, te vei umple de coşuri şi puncte negre.

Dacă constaţi că faţa ta începe să strălucească pe parcursul zilei, tamponează uşor faţa cu un şerveţel, ca să înlături excesul. Apoi aplică puţină pudră matifiantă şi astfel vei lăsa totuşi porii să respire.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here