Ce loţiune de protecţie solară e recomandată

492

plajaCând achiziţionezi un produs care să te protejeze de razele soarelui – pe tine sau pe copilul tău – nu lua în calcul doar factorul de protecţie SPF, deoarece nu este singurul cel mai important. Ingredientele acelor produse sunt la fel de dăunătoare pentru piele ca şi expunerea directă la razele soarelui.

Iată de ce trebuie să ţii cont când alegi un astfel de produs:

Nu pica în „plasă” atunci când vezi produse care un SPF mai mare de 50. aşa cum spun experţii nu există, ştiinţific şi chimic , deocamdată, un produs care să şi dea rezultate cu SPF peste 50.

protectie solaraNu alege loţiuni care conţin vitamina A. mai sănătos este să consumi legume şi fructe care au această vitamină, deoarece aplicare ei pe piele duce la apariţia şi estinderea leziunilor la nivelul epidermei. Vitamina A o regăsiţi pe ambalaj sub denumirea de Retinil Palmitat şi aproape jumătate din cremele din comerţ au în compoziţie. Deci, citeşte eticheta foarte atent!

Nu cumpăra produse care conţin denumirile de Oxibenzon, Benyophenon, Conservanţi alergeni (Parabenul).

Evită produsele parfumate.

Nu folosi spray-urile sau pudra cu SPF.

Cumpără creme cu conţinut de dioxid de titan şi de zinc.

De asemenea trebuie să cunoşti faptul că ca produsul de protecţie solară trebuie să aibă protecţie largă, să conţină şi UVA şi UVB.

Crema pe care o alegi pentru familia ta, în special pentru cei mici cei mici, trebuie să aibă protecţie egală, adică UVA+UVB.

Atenţie! Persoanele care sunt la prima încercare a produselor de protecţie solară , e important să o testeze pe încheietura mâinii, pentru a nu avea vreo reacţie adversă. De reţinut, se va plica loţiune imediat după ce aţi ieşit din apă sau la fiecare două ore.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here