Piersicile previn îmbătrânirea precoce a pielii

432

piersiciPiersicile deţin proprietăţi terapeutice datorită conţinutului de vitamina C şi provitamina A, dar şi vitaminele B3, B5 şi E. De asemenea, mai conţin fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, iod, potasiu şi seleniu, dar şi fitonutrienţi, antioxidanţi şi carotenoizi.

Efectele curative ale piersicilor

– Datorită faptului că au foarte multe fibre, piersicile sunt recomandate persoanelor cu probleme digestive, un tranzit intestinal greoi. Ele favorizează digestia, elimină constipaţia şi acţionează împotriva hemoroizilor.

– Antioxidanţii din aceste fructe luptă împotriva apariţiei cancerului şi afecţiunilor cardiovasculare.

– Tot datorită conţinutul de antioxidanţi, piersicile întârzie îmbătrânirea şi menţin tenul frumos.

– Efectele benefice ale piersicilor se regăsesc şi în cazurile de litiază urinară, probleme ale ficatului, reumatism şi gută.

– Aduc energie organismului, înlătură oboseala, întăresc sistemul imunitar şi sunt recomandate persoanelor care au anemie. Fosforul pe care îl conţin aceste fructe ajută şi la echilibrarea sistemului nervos.

– Reduc conţinutul de colesterol din sânge şi sunt indicate în afecţiuni renale.

– Sunt indicate şi persoanelor care suferă de astm, bronşită, tuse seci dar şi celor care au hipertensiune.

– Consumul frecvent de piersici vindecă insomnia şi îmbunătăţeşte vederea nocturnă.

Cura de piersici

Cura de piersici nu înseamnă o dietă bazată exclusiv din aceste fructe. Pentru reglarea digestiei şi menţinerea alcalinităţii sângelui se va consuma trei-patru piersici crude, cu coajă, dimineaţa, în loc de micul dejun, timp de o săptămână. Şi sucul proaspăt de piersici este foarte sănătos. Încearcă să bei un pahar sau două de suc între mese sau dimineaţa pe stomacul gol. Ceaiul din frunze sau din flori de piersic acţionează foarte bine în cazul infecţiilor parazitare, este antiseptic şi depurativ. Se va bea după fiecare masă o ceaşcă de ceai preparat din două linguriţe de plantă la infuzat în 300 de ml de apă fiartă, aproximativ zece minute. O cură de piersici previne îmbătrânirea prea devreme a pielii, o protejează de razele ultraviolete şi previne apariţia cancerului de piele.

Cocktail

Ce poate fi mai reconfortant într-o zi de vară decât un cocktail din piersici? Pentru zilele caniculare, un cocktail din piersici cu banane este minunat, te va umple de energie. Îl poţi prepara astfel: 30 de grame de piersici proaspete, o jumătate de banană coaptă, un sfert de cană de suc de ananas fără zahăr şi 15 grame de cremă de vanilie. Piersicile se decojesc şi se toacă, iar banana se curăţă şi se taie felii. Se introduc toate acestea în blender şi se amestecă bine. Cocktail-ul pune în pahare, după care se pune câteva minute în frigider după care se poate servi.

Hidratează-te cu piersici!

În zilele cu căldură foarte mare pentru a ne potoli setea putem consuma piersici proaspete. Senzaţia de sete va dispărea pentru o perioadă mai lungă dacă mâncăm o piersică decât dacă bem imediat un pahar cu apă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here