Ingrediente:
3 ouă, 15 g margarină, 460 g zahăr, 5 linguri de cacao, 200 g făină, 1 praf de copt, 1 pahar mare de lapte, 50 g unt
Mod de preparare:
Pentrut blat:
Margarina se freacă bine cu 3 gălbenuşuri, 200 g de zahăr şi 3 linguri de cacao. Se adaugă 200 g făină, praful de copt şi paharul de lapte. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină. Se adaugă compoziţia şi se introduce la cuptor.
Glazura de bezea:
Se bat spumă cele 3 albuşuri cu 160 grame de zahăr deasupra unui vas cu apă clocotită. Se pune peste blatul rece. Pentru o servire deosebită, se taie totul cu o formă rotundă.
Glazura de ciocolată:
Se face din 3 linguri de lapte, 200 g zahăr, 2 linguri de cacao. Se fierbe puţin şi se adaugă 50 g unt după care se mai fierbe încă 5 min. Se adaugă peste bezeau fierbinte.
Poftă bună!