Sfaturi de înfrumuseţare

464

sfaturi cosmeticeIndiferent de tipul de ten, în special în anotimpul călduros se recomandă o hidratare intensă. Tenul lucios, cu pori şi coşuri, presupune o curăţare blândă, care să nu producă iritaţii, şi care să înlăture celulele moarte şi poluanţii cosmetici şi cei din atmosferă.

Alege exfoliante uşoare pentru a recăpăta aspectul sănătos şi luminos al pielii. Pentru întreţinerea tenului seboreic alege produse cosmetice care să absoarbă sebumul în exces.

Ai grijă la fondul de ten ultramat care poate sufoca porii. Se recomandă curăţarea uşoară, cu un tonic cutanat, dar fără apă şi săpun, care vor accelera uscarea şi disconfortul.

Aplică seara crema de noapte care are rolul de a regenera pielea şi a îndepărta celulele moarte. Pentru acest tip de ten aplică produse ce au în compoziţie emolienţi naturali, ceramide, acid hialuronic, vitamine, glicerină. Efectele se vor vedea.

Pentru tenul uscat dar şi sensibil, uleiul de măsline poate fi cea mai bună soluţie.

De asemenea infuziile din plante sunt foarte utile în hidratarea pielii. Pentru un ten uscat putem aplica infuzia de gălbenele rezultată din patru linguri de plantă la o cană de apă fiartă. Pentru tenul gras, seboreic se recomandă cimbrişorul şi brusturele. Pentru a îndepărta cearcănele, poţi încerca infuzia de albăstrele sau cea de petale de trandafir.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here