Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ştefulescu“- un loc al elitelor şcolare

1066

Calitatea şi performanţa sunt cuvinte ce definesc munca profesorilor şi elevilor de la Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ştefulescu“ din Târgu-Jiu.
Ne bucurăm şi anul acesta că, aici, se continuă tradiţia lucrului bine făcut şi şcoala se poate lăuda cu cele mai bune rezultate la olimpiade şi concursuri şcolare.
Calitatea muncii şi efortul depus şi-au găsit finalitatea, elevii adjudecând cele mai bune locuri la faza judeţeană a Olimpiadei de limba şi literatura română.
Elevele Blidea Ştefania (clasa a V- a) şi Tudorescu Roxana (clasa a VII- a), coordonate de profesor Frântu Maria, au obţinut locul I, calificându-se la etapa naţională organizată în perioada 6-10 aprilie la Brăila. Câteva gânduri ale elevilor: pentru Blidea Ştefania ,,participarea la această olimpiadă, locul în care îşi dau mâna într-o sublimă sărbătoare, bucuria scrisului şi a dialogului intercultural, se datorează pasiunii mele pentru limba română, privind-o ca pe o etapă importantă în experienţa mea. Consider că sunt o împletire a talentului literar din familie, îmbinat cu profunzimea muncii mele de zi cu zi”.
Tudorescu Roxana este o elevă de nota 10 care studiază egal pentru toate materiile:
,,Olimpiada de limba română este un loc al înaltelor trăiri şi un drum provocator care a devenit realitate prin muncă susţinută şi ambiţie”
Locurile II la Olimpiada de limba şi literatura română, faza judeţeană au fost ocupate la clasa a VI-a  de eleva Chilea Andrea (profesor coordonator Frântu Maria), iar la clasa a VII-a de Popescu Mihnea (profesor coordonator Manta Geanina). Cei doi elevi vor participa, la Iaşi, în luna mai, la Concursul Interdisciplinar ,,Ionel Teodoreanu”.
Pentru eleva Chilea Andreea, podiumul înseamnă şi câştigarea locului I la faza judeţeană a Olimpiadei ,,Lectura ca abilitate de viaţă” şi participarea la faza naţională  de la Bistriţa-Năsăud, în perioada 3-7 aprilie.
Rezultatele remarcabile obţinute demonstrează, an de an, că Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ştefulescu” este o instituţie serioasă, în care munca şi seriozitatea profesorilor modelează elevi cu înalte trăiri, capabili de performanţă.
Prof. Frântu Maria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here