Plante medicinale la care nu trebuie să renunţaţi în vacanţe

438

planteVacanţele, cele mai plăcute perioade ale anului, pot deveni o problemă din motive medicale. Cei plecaţi la munte sau la mare, pot suferi afecţiuni gastrice (diaree, constipaţie), dureri de cap, arsuri solare, care pot să facă din aceste zile minunate, adevărate perioade de coşmar.

Efectele sunt neplăcute: izolată în camera de hotel, când ceilalţi înoată în mare… Există totuşi soluţii de revenire. Toate naturale.

Cicoarea te scapă de constipaţie

O alimentaţie fără legume şi fructe duc la constipaţie. Creează stări de disconfort. Se recomandă o ceşcuţă de ceai de cicoare dimineaţa, înainte de micul dejun. De asemenea, nu renunţa la duşurile reci, statul la soare şi cura de aer.

Răchita-albă, contra durerilor

Şi în vacanţă se poate să te doară capul, o măsea, un picior sau spatele şi să-ţi strice minunata vacanţă? Extractul din scoarţă de răchită-albă este un analgezic puternic.

Nu produce alte efecte şi linişteşte dureri de spate, de cap, de articulaţii, dinţi şi dureri provenite de la artrită. În plus, elimină inflamaţiile şi febra. Atenţie: răchita-albă nu e indicată copiilor sub 16 ani.

Ghimbirul, contra toxiinfecţiei alimentare

Te poţi confrunta cu o toxiinfecţie alimentară şi apar diareea, crampele abdominale şi voma. În astfel de situaţie nu se recomandă statul la plajă deoarece se produce deshidratarea – şi consumă cantităţi mici de lichide.

Deci, nu uita să iei la tine câteva bucăţele de tulpină de ghimber.

Trebuie doar să le mesteci pentru a atenua durerile provocate de crampele stomacale.

Uleiul de sunătoare calmează arsurile solare

Înainte de a pleca în concediu, nu uita să-ţi procuri din timp uleiul de sunătoare. Îţi trebuie 150 g de sunătoare, ¼ ulei de măsline şi 1/8 litri de vin alb. Într-un recipient combină toate ingredientele: uleiul,vinul şi sunătoarea şi lasă-le la macerat patru zile. Încălzeşte totul pe baie de aburi, fierbe-le puţin după care strecoară-le.

Se pune uleiul în sticluţe închise la culoare, se închid ermetic şi se păstrează într-un loc întunecos şi răcoros. Cu acest preparat se va tampona pielea afectată de soare.

Sclipeţii anti-diaree

Din cauza căldurii prea mari şi a preparatelor din surse neigienice, poţi să te alegi cu diaree. Şi vei observa asta în doar câteva ore după ce ai servit masa.

Vor apărea simptome precum: greaţa, vărsături, dureri abdominale şi scaune apoase, febră şi o stare generală rea. În această situaţie cel mai bun este decoctul de rădăcină mărunţită de sclipeţi.

Uleiul de eucalipt – soluţie contra herpesului

Herpesul apare în general când ai o imunitate scăzută, precum şi datorită oboselii acumulate. Înţepăturile de insecte s-au dovedit a fi simple accidente, dar fiecare situaţie e destul de neplăcută. Uleiul de eucalipt tratează herpesul şi alte răni, dovedindu-se util şi în cazul ulceraţiilor şi al înţepăturilor de insectă.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here