Un bust frumos presupune o îngrijire atentă

530

bustPentru început va trebui să alegi sutienul potrivit, care să asigure susţinerea necesară a sânilor dar şi pentru o ţinută aleasă. Alegerea unui sutien bun presupune şi evitarea durerilor de spate, chiar evitarea unei circulaţii necorespunzătoare a sângelui.

Foarte importantă este şi gimnastica sânilor.

Iată două sfaturi pe care e bine să le pui în practică.

Primul ar fi acela ca în timpul duşului să foloseşti mişcări circulare când te speli pentru a stimula circulaţia sângelui. De altfel, va trebui ridicată mâna din dreptul sânului pe care îl speli pentru ca masajul să fie eficient pentru muşchii pectorali.

Al doilea se referă la muşchii pectorali, stimulează şi muşchii intercostali şi ajută la tonifierea acestora. Un muşchi puternic din spatele ţesutului glandular va face şi sânii mai voluminoşi. Se ţin mâinile întinse la orizontală cu degetul mare ridicat. Se vor aduce palmele una peste alta până se va simţi că muşchii din spatele sânilor se contractă. Această mişcare se va face de 30 de ori pe zi. Se recomandă aceste mişcări pentru toate femeile deoarece întăreşte şi întreţine ţesutul muscular.

Ce e bine şi ce nu

Sânii tăi sunt foarte importanţi, de aceea trebuie să le acorzi o atenţie sporită.

Nu cumpăra niciodată un sutien de la orice tarabă. Optează pentru produse de calitate superioară, renunţă mai bine la altceva şi achiziţionează-ţi un astfel de produs, cu materiale superioare ce nu afectează sănătatea. Poţi să transpiri, în acest caz antrenând substanţe toxice, din materialele sutienelor ieftine, care pătrund în piele, periclitând sănătatea ta. Pe de altă parte un produs mai scump este şi mai rezistent având în componenţă şi fibre naturale sau identic naturale.

Va trebui să fii atentă atunci când îţi speli sutienul, pentru a nu-l deforma. Preferabil ar fi să-l speli cu mâna folosind apa şi săpunul.

Există şi exfoliant pentru sâni, la fel ca şi pentru ten, aplicându-l vei avea o piele mai strălucitoare.

După fiecare duş, masează sânii cu crema ta de faţă. Datorită diferitelor transformări şi pentru că pielea sânilor este foarte fină, laptele de corp nu este mereu suficient. Aceeaşi atenţie trebuie acordată şi decolteului.

Pentru masaj se poate folosi, o cremă bogată în vitamine, în special C şi E, care hrăneşte ţesuturile şi asigură oxigenarea necesară. Se mai poate folosi şi o cremă cu conţinut bogat în colagen, pentru a evita efectele neplăcute ale variaţiilor de volum ale sânilor. Încheie orice duş cu un jet de apă rece asupra sânilor. Este tonic şi activează circulaţia sângelui.

Stai dreaptă!

Atunci când faci sport poartă bustiere elastice, din bumbac. Ele sunt de regulă obligatorii, mai cu seamă când faci mişcare.

Nu face baie sau duş fierbinte, nu sta prea mult în soare, iar dacă vrei să faci topless dă-te cu o cremă cu factor de protecţie solară mare.

Autoexaminează-ţi periodic sânii, în oglindă, şi mergi la medic pentru un control de rutină. Sănătatea este cel mai important factor pentru frumuseţe.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here