Oţetul, un bun remediu natural

1273

otetFolosite pe o perioadă mai lungă, atât intern cât şi extern, oţeturile pe bază de plante sau fructe au proprietăţi vindecătoare uluitoare. Oţetul este unul dintre cele mai vechi alimente şi leacuri. Din toată gama de oţeturi cel mai des întâlnit este cel de mere.

Medicul D.C. Jarvis precizează în una din cărţile sale că oţetul de mere poate ajuta la mărirea speranţei de viaţă. Consumând oţet de mere care are în compoziţie enzime şi acizi organici, potasiu, vitamina C, vitamina B, magneziu ori fosfor, ne protejăm de orice infecţie şi îmbunătăţim considerabil digestia.

Se va lua în fiecare dimineaţă două linguriţe cu oţet de mere, diluate în apă. Se bea cu înghiţituri mici.

Ce boli tratează

Orice persoană poate face o cură cu oţet de mere, acesta dovedindu-se bun chiar şi la pierderea unor kilograme acumulate în plus.

Iată pentru ce este bun oţetul de mere

Femeile care au probleme create de bilă trebuie să consume în fiecare dimineaţă preparatul mai sus menţionat, conform nutriţioniştilor. Digestia va fi îmbunătăţită, la fel şi secreţia de bilă. Astfel se tratează şi indigestiile.

Migrenă – se vor masa tâmplele cu oţet de mere sau se vor lua două linguriţe. Bune sunt şi compresele cu oţet de mere diluat în apă. Face să dispară greaţa şi alină durerile.

Anemie – oţet îndulcit cu miere de albine, se vor lua câte două linguri în fiecare dimineaţă, timp de câteva zile. Această cură este eficace şi pentru rinichi.

Dureri de gât – se va face gargară cu oţet diluat.

Răceală şi gripă – se fa frecţii cu oţet de mere pe întreg corpul. Acest tratament este bun şi pentru febră.

Oţeturi vindecătoare

Un oţet medicinal se poate prepara de către orice persoană, chiar acasă. Se va pune la macerat la un litru oţet alimentar şi o jumătate de litru de apă, două, trei mâini de plante. Acest preparat se va lăsa aproximativ 10 zile, apoi se strecoară şi se poate folosi la masaj, inhalaţii sau la prepararea salatelor.

Oţetul de trandafiri – dezinfectează rănile, tratează indigestia şi gripa. Înainte de masă se va lua două linguri cu oţet diluat într-un pahar cu apă.

Oţetul de chimen – reduce colicile abdominale şi de asemenea şi balonările. Se administrează două linguriţe înainte de masă.

Oţetul de lăcrămioare – contra cefaleei se masează cu el tâmplele sau se pun comprese.

Oţetul de anason – acţionează ca cel de chimen, în schimb, acesta scade şi colesterolul.

Oţetul de anghinare – s-a dovedit eficient în colici biliare şi în eliminarea calculilor. Cu acest oţet digestia va fi mai bună, de asemenea şi funcţia pancreasului. Se va lua o lingură înainte de masă.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here