Alege coafura în funcţie de forma feţei

519

coafura2Coafura trebuie să fie în ton cu ultimele tendinţe ale modei, dar nu tot ce e la modă ni se potriveşte. Coafura pe care vrem să o adoptăm va trebui să fie aleasă în funcţie de forma şi trăsăturile feţei, înălţimea şi chiar constituţia corpului nostru.

Fiecare îşi cunoaşte calităţile şi defectele, de aceea poate ajuta prin anumite retuşuri frumuseţea. Sub nicio formă nu vom scoate defectele în faţă, doar pentru a fi la modă, deoarece scopul nostru este să fim mereu cât mai frumoase şi apreciate.

De exemplu, la coafura noastră putem să adăugăm o buclă, să răsfirăm un breton peste o frunte prea lată sau să ascundem urechile prea mari.

Iată câteva sfaturi care vin în ajutorul nostru pentru a ascunde anumite defecte ţinând cont de forma feţei noastre, de conformaţia sa osoasă şi altele.

Faţa rotundă

Pentru a crea o alungire a feţei se recomandă o coafură cu părul ridicat la spate şi în bucle deasupra capului, se poate face coc sau nu, sau o coadă ridicată. Părul mai poate fi tuns semi scurt în părţi sau răsucit modern deasupra capului şi chiar înălţat sau lăsat lung în jos.

Faţa pătrată

Părul va trebui să acopere mandibula, de aceea trebuie să-l lăsaţi până sub bărbie, iar fruntea va fi acoperită cu un semibreton, dar deasupra frunţii, coafura va fi înaltă sau în bucle, pentru a da o tentă de alungire a obrazului.

Faţa alungită

Bretonul este obligatoriu des, iar coafura nu trebuie să fie înaltă pentru a prelungi şi mai mult obrazul. Părul va încadra lateral obrazul şi va fi tuns pe rotund, răsucit spre interior, ca să acopere obrazul.

Faţa triunghiulară

La acest tip de coafură trebuie să se acopere partea superioară, se poate micşora, prin fire ondulate pe frunte iar părul trebuie să fie mai lung şi cu onduleuri răsucite, astfel încât să ascundă golurile de la mandibulă.

Faţa dreptunghiulară

Partea de sus este foarte îngustă faţă de cea de jos, care are o formă lată. Spre tâmple şi în jurul frunţii părul va fi mai cu volum, ca să mărească forma capului şi, de asemenea umflată spre creştet, pentru o alungire a obrazului. Vom opta pentru părul semiscurt în părţi.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here