Fără pivotul grec contra sibienilor

434

Energia Târgu Jiu şi-a pierdut un jucător important pentru partida din deplasare de la Sibiu după ce pivotul Andreas Glyniadakis a primit o etapă de suspendare după incidentul în care a fost implicat la partida câştigată de gorjeni, scor 89-74, în faţa celor de la CSM U Oradea.
Pivotul grec al Energiei a fost în centrul unui meleu pornit de la un cot în gât aplicat de Pantic lui Glyniadakis. Acesta din urmă a încercat să-şi caute singur dreptatea şi s-a îndreptat spre Pantic fiind însă împins şi lovit din spate de Subotic şi Vlahovic, totul transformându-se în câteva secunde într-un meleu în care au fost implicaţi mai mulţi jucători de la ambele echipe. În urma acestui incident, soldat cu o greşeală descalificatoare pentru Glyniadakis, Pantic, Subotic şi Aktaş, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Baschet a analizat cazul şi i-a sancţionat cu câte o etapă de suspendare pe primii trei, Barîş Aktaş, considerat nevinovat, fiind iertat. În schimb, Paşca şi Vlahovic au primit un avertisment.
Decizia suspendării lui Glyniadakis putea fi contesată de gorjeni, care în acest fel, până la judecarea contestaţiei, l-ar fi putut folosi pe grec la Sibiu, însă antrenorul Antonis Constantinides a considerat că ar risca în acest fel ca pedeapsa să fie menţinută, iar jucătorul să devină în acest fel suspendat pentru partida următoare, cea cu Steaua de la Târgu-Jiu, un meci considerat ca fiind unul în care prezenţa lui Glyniadakis pe teren este absolut necesară.
Meciul dintre CSU Atlassib Sibiu şi Energia Târgu Jiu este programat, astăzi, cu începere de la ora 17:00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, acolo unde cele două echipe s-au întâlnit într-o confruntare cu cântec la începutul anului, în Cupa României, partidă în urma căreia echipa gorjeană a pierdut calificarea în Final Four, iar arbitrii au primit suspendări destul de mari pentru maniera de arbitraj pe care au avut-o contra Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here