Pandurii revin acasă după două cantonamente, la Izvorani şi în Antalya / De mâine, la treabă la Târgu-Jiu!

475

Trupa lui Edi Iordănescu intră în linie dreaptă cu pregătirea pentru startul sezonului de primăvară, un start de care o desparte mai puţin de o săptămână.

Până la meciul cu Dinamo mai este o săptămână, marţea viitoare Pandurii urmând a primi la Târgu Jiu vizita “câinilor roşii” în prima manşă a semifinalei Cupei Ligii, iar echipa gorjeană va demara de mâine pregătirile pentru acest joc. Reveniţi din Antalya luni seara, jucătorii Pandurilor au primit o zi liberă din partea conducerii, iar de mâine vor începe antrenamentele la Târgu Jiu. Iniţial, programul cantonamentului din Antalya era ceva mai lung, însă Edi Iordănescu declara la instalarea sa în funcţie la Pandurii că doreşte ca echipa sa să revină mai devreme pentru a avea timp să se obişnuiască cu condiţiile de joc din ţară, altele decât cele din Turcia în această perioadă a anului. Astfel, s-a ajuns la varianta unui drum dus-întors făcut la comun cu Steaua, iar decizia luată de tehnician s-a dovedit a fi inspirată. Vremea în România s-a schimbat radical în ultima săptămână, au fost ninsori care au acoperit suprafeţele de joc, iar în ultimele zile au coborât şi temperaturile favorizând îngheţul. Chiar dacă şi în Turcia au fost zile în care antrenamentele au fost influenţate negativ de condiţiile meteo, acolo vântul puternic fiind principalul inamic, jucătorii echipei gorjene vor trebui acum să se adapteze unor temperaturi mai scăzute şi, probabil, şi unui teren îngheţat.
În aşteptarea echipei, de luni s-a trecut la îndepărtarea zăpezii de pe terenul de antrenament, astfel ca la ora primei şedinţe de pregătire de la Târgu Jiu, Edi Iordănescu să nu aibă la dispoziţie o suprafaţă de joc înzăpezită. Cel mai probabil, în perioada imediat următoare, chiar dacă stratul nu este unul foarte gros, se va trece la înlăturarea zăpezii şi de pe terenul de joc de pe “Municipal”, suprafaţa având nevoie să fie văzută şi de soare cu câteva zile înainte de meciul cu Dinamo.

Număr mare de accidentaţi
În ciuda unui bilanţ nu tocmai de pus în ramă în meciurile amicale disputate de panduri în Antalya, oficialii gorjenilor nu se plâng de jocul echipei, ci de faptul că echipa s-a întors din acest cantonament cu jucători accidentaţi. Cea mai serioasă problemă este cea a lui Erico, jucător care nu mai poate fi folosit de gorjeni în retur, însă mai sunt şi alte probleme care nu-i lasă lui Edi Iordănescu toate opţiunile pe masă: “Toate lucrurile au decurs normal, în afară de ceea ce contează cel mai mult pentru noi, accidentările. Infirmeria noastră este cam plină, sunt, cred, cinci jucători. Sperăm să îi recuperăm cât mai repede. Din păcate pe fundaşul central Erico da Silva nu-l vom avea în acest retur pentru că el a suferit o intervenţie chirurgicală la ligamentele încrucişate şi el va reveni, cel mai probabil, din sezonul viitor”, a declarat Eugen Pîrvulescu, preşedintele echipei gorjene. Pe lângă Erico, probleme serioase a avut şi se pare că mai are încă şi Shalaj, dar şi Răduţ şi Elton, ultimii doi alegându-se în Antalya cu rupturi fibrilare. În plus, nici Christou Paraskevas, despre care se credea la începutul perioadei de pregătire din această iarnă că va reveni la joc, nu a reuşit să revină în parametrii care să-i permită să evolueze, aşa că perioada de absenţă se prelungeşte şi la el. Ceva mai avansat decât Christou este Eric de Oliveira, brazilianul venind şi el după o operaţie la genunchi, însă acesta a jucat deja pentru gorjeni marcând de două ori cu toate că antrenorul Edi Iordănescu spune că nu-l va forţa pentru a nu risca o eventuală nouă accidentare.

Mizează pe dorinţa jucătorilor şi antrenorilor
În faţa unui retur în care Pandurii are misiunea de a părăsi rapid zona fierbinte a clasamentului şi de a urca în ierarhie cât mai aproape de locurile din obiectivul iniţial, preşedintele Eugen Pîrvulescu mizează pe dorinţa jucătorilor de a demonstra că ceea ce a fost în tur a fost un accident, dar şi pe cea a antrenorilor de a arăta că au valoarea necesară pentru a conduce o echipă de top: “Urmează un retur de foc, suntem în zona minată a clasamentului, în partea a doua, cu -9 în clasamentul adevărului, doar cu 18 puncte… Jucăm acasă cu Universitatea Craiova primul meci şi va fi infernal pentru echipa noastră, dar ne vom pregăti bine. Jucătorii îşi doresc foarte mult să aibă un retur foarte bun care să scoată echipa din această zonă fierbinte a clasamentului. Am foarte mare încredere în ei, am foarte mare încredere şi în tânărul tehnician al echipei, Edi Iordănescu, şi în staff-ul său. Sunt tineri toţi şi îşi doresc şi ei să ajungă şi la echipe mai mari decât Pandurii Târgu Jiu”, a explicat preşedintele echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here