Interceptări ale discuţiilor Greblă-Mădălina Berbecel, legate de ferma de la Teleşti

352

În referatul procurorilor se arată şi că Greblă nu dorea ca copiii său să fie asociaţi cu ferma de struţi de la Teleşti.
Poziţia lui Toni Greblă reiese dintr-o discuţie purtată cu Mădălina Berbecel, o femeie de afaceri din judeţul Gorj, subiectul fiind găsirea unei persoane care să apară ca reprezentant al fermei agricole din comuna Teleşti.

„Mădălina Berbecel: Să depunem actele la Registrul Comerţului pentru cooperativa agricolă şi vroiam să ştiu, că sunteţi membru fondator acolo, şi vroiam să ştiu cine, ce, pe cine trec, că ne trebuie şi actele, autorizaţia sanitar-veterinară. Pe ce aveţi acolo, cu ferma, cum…
Toni Greblă: Păi da, eu nu ştiu dacă pot, oricum nu sunt io. Dacă e, e Gigi, trebuie.
Berbecel: Păi nu, cine ziceţi dumneavoastră că trebuie trecut. Nu trebuie să trecem pe cine are documentele. Cu cine iau legătura, pe cine sunaţi?
Greblă: Păi cu Gigi, da, nu ştiu dacă, dacă el nu… dacă ziceam şi io că o văd la sfârşitul săptămânii, să vedem ce naiba e acolo, adică despre ce e vorba…
Berbecel: Ho, ho, ho, la sfârşitul săptămânii? Da’ pot să vă trec ca persoană fizică? Să trec o persoană fizică, nu dumneavoastră, unul dintre copii, chiar dacă nu este nicio autorizaţie, ceva?
Greblă: Aş prefera pe Gigi dacă, sau nu ştiu cum, adică trebuie vorbit cu el, n-aş băga copiii, că fiecare e cu activitatea lui.
Berbecel: Pentru că trebuie să încheiem un contract cu (…) şi ne presează puţin cu documentele, că mai e o lună până a deschiderea magazinului.
Greblă: Aha, deci eu sau copiii în niciun caz… Nu ştiu, vorbeşte cu Gigi şi vezi dacă el e de acord”.

Din referatul DNA reiese că „Gigi”, despre care discutau cei doi, era un anume Gheorghe Grecu, angajat ca şi custode al struţilor de la fermă, la cererea lui Toni Greblă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 – 2015, Toni Greblă, aflat în exercitarea funcţiei de senator şi ulterior judecător la Curtea Constituţională, „a exercitat în fapt activităţi specifice calităţilor de asociat (perceperea de dividende), administrator (reprezentarea societăţii) şi director general (activităţi comerciale) în mod ocult şi prin interpuşi, încălcând dispoziţiile de incompatibilitate”.

Din anchetă a mai rezultat faptul că Toni Greblă a avut calitatea de asociat la ferma agricolă situată în comuna Teleşti, satul Buduhala, şi între el şi celălalt asociat, omul de afaceri Mihai Prundianu, a existat o înţelegere de tip comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here