Constantinides: “Ne-a lipsit concentrarea!”

434

Antrenorul cipriot al Energiei, Antonis Constantinides, consideră că jucătorii săi au făcut aproape tot ce le putea sta în putinţă la Astana pentru a câştiga jocul, însă le-a lipsit puterea de concentrare pe întreaga durată a partidei.

Energia a pierdut al doilea meci disputat în Grupa I a EuroChallenge, scor 113-89 în deplasarea de la Astana, în faţa unei echipe nu doar puternice, ci şi extrem de experimentată. Antrenorul Energiei a încercat să surprindă mizând şi pe o ofensivă puternică la acest meci, dar asta a afectat într-un fel defensiva, cea care a fost până acum punctul forte al gorjenilor. Constantinides spune că Energia a avut şansa unui nou rezultat de excepţie, însă nu poţi obţine acest lucru în faţa Astanei dacă nivelul de concentrare nu este aproape de maxim pe tot parcursul meciului: “Am avut o șansă uimitoare de a juca împotriva unei astfel de echipe puternice ca Astana, permiteți-mi să spun o echipă la nivel de Euroligă. Noi suntem cunoscuți pentru filosofia noastră de joc defensivă, dar astăzi am venit mai mult cu ofensiva, dar nu ne-a adus succesul. Tot ce putem obține de la această înfrângere este experiența sa. Nu pot da vina pe oamenii mei, jucătorii au arătat energie și pasiune la acest meci, dar ne-a lipsit concentrarea și împotriva unui astfel de adversar este inacceptabil”, a declarat antrenorul echipei gorjene. Acesta rămâne însă optimist în ceea ce priveşte jocurile de pe teren propriu, acolo unde speră să obţină încă două victorii: “Scopul pentru noi rămâne același, să câștigăm toate cele trei jocuri de acasă”, a încheiat cipriotul.

Troupe, impresionat de lotul Astanei
Porter Troupe, unul dintre cei mai în formă jucători ai Energiei la acest început de an, crede că victoria echipei din Kazakhstan este pe cât de meritată pe atât de firească privind cele două loturi, Astana bucurându-se de o bancă de rezerve de la care au venit multe plusuri: “Ne-am confruntat cu un adversar foarte puternic astăzi. Astana a luat un avans foarte mare în al doilea sfert și noi pur și simplu nu am putut recupera, am încercat din greu, chiar am reușit să ajungem la 6 puncte în al treilea sfert, dar nu a fost de ajuns. Astana are o echipă foarte bună și banca lor este una foarte lungă, fiecare schimbare a adus un plus în jocul lor”, a încercat Porter Troupe să explice înfrângerea la scor cu care Energia s-a întors din prima deplasare din Grupa I a EuroChallenge.
Pe de altă parte, cel mai bun om al meciului de la Astana, americanul ce conduce atacurile echipei din Kazakhstan, Jerry Johnson, autor a 29 de puncte în meciul contra Energiei, consideră că echipa sa avea datoria de a demonstra că rămâne principala favorită la calificare în ciuda înfrângerii suferită în meciul de debut, cu Brindisi: “A fost o victorie mare pentru noi, ne-am luptat în ultima vreme și am avut o mare dorință de a arăta fanilor și suporterilor noștri, că suntem încă favoriți în EuroChallenge. Era important pentru noi să ne revenim, am făcut-o și acum e momentul pentru a arăta același nivel și în jocurile viitoare”, a declarat Johnson la finalul meciului cu Energia.

Luptă echilibrată în Grupa I
După două etape disputate în Grupa I a EuroChallenge, niciuna dintre cele patru echipe nu s-a desprins, aşa cum nicio echipă nu este încă ieşită din lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. În celălalt meci al etapei, belgienii de la Okapi Aalstar au reuşit nu doar să se refacă moral după eşecul usturător de la Târgu Jiu, unde au pierdut la 33 de puncte, ci şi să treacă de o favorită a grupei, Brindisi, care venea după un succes în faţa Astanei. Belgienii s-au impus în urma unui meci disputat, cu multe schimbări la conducere cu scorul de 86-81.
Pentru Energia urmează un nou joc în deplasare, la Brindisi, după care trupa lui Constantinides se va deplasa şi în etapa a patra, în Belgia, pentru returul cu Okapi. Echipa gorjeană va avea avantajul de a închide meciurile din Grupa I cu două prestaţii pe teren propriu, mai întâi jucând cu Astana, apoi cu Brindisi.

Clasament Grupa I:
1.BC ASTANA 2 1/1 178-163 3
2.ENERGIA TÂRGU JIU 2 1/1 182-173 3
3.ENEL BRINDISI 2 1/1 155-151 3
4.OKAPI AALSTAR 2 1/1 146-174 3

Programul etapei a III-a (27.01.2015):
Okapi Aalstar – BC Astana
Enel Brindisi – Energia Târgu Jiu
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here