Handbaliştii Energiei, locul 3 la Cupa Potaissa

419

Energia a participat la sfârşitul săptămânii trecute la un turneu de jocuri amicale la Turda, turneul dotat cu Cupa Potaissa beneficiind de prezenţa, în afara gorjenilor şi a gazdelor, a celor de la U Transilvania Cluj şi HC Adrian Petrea Reşiţa, ultima evoluând în al doilea eşalon al handbalului românesc.
Energia a început turneul cu un scor egal, 30-30, în compania celor de la HC Adrian Petrea Reşiţa, în vreme ce Potaissa Turda a învins categoric, scor 39-31, pe U Transivania Cluj. În etapa a doua a turneului, Energia a dat piept cu echipa clujeană, pe care a învins-o cu 35-33, iar gazdele de la Potaissa Turda au trecut cu 31-28 de echipa reşiţeană.
Cu un egal şi o victorie în primele două jocuri, Energia avea să lupte pentru trofeul pus în joc, în ultimul meci al turneului, alături de echipa gazdă, Potaissa Turda venind după două victorii. Echipa din Turda avea şi opţiunea unui scor egal pentru a putea intra în posesia trofeului, însă a făcut mai mult decât atât şi s-a impus categoric în faţa Energiei în “finala” turneului, scor 33-26 (18-12), rezultat care coroborat cu cel din partida dintre HC Adrian Petrea Reşiţa şi U Transilvania Cluj, încheiat cu victoria reşiţenilor cu 41-33, a pus echipa lui Andrieş pe locul 3 în cadrul turneului de la Turda.
“Meciul contra reşiţenilor a fost primul din acest an, un meci în care ne-am readaptat la joc. Din minutul 20 al meciului nu am mai jucat cu Sifre, Kekezovic şi Apolzan pentru că au acuzat unele probleme medicale, aşa că am decis să nu-i forţăm. Am jucat cu fraţii Mănescu, cu Becheru, era normal pentru că vorbim de un meci de verificare în care trebuiau să joace toţi. În meciul cu Clujul, trebuie să spun, am avut şi 9 goluri prin minutul 40, după care am băgat la joc şi copii şi de aceea pe final scorul a fost mai strâns. Am încercat nişte improvizaţii, ştiţi că avem probleme la nivelul interului stâng şi am căutat să vedem dacă putem găsi ceva acolo. Era meci de pregătire, trebuia să joace toţi. Aşa că de la 9 goluri s-a ajuns la final la două goluri. În ultimul meci s-a resimţit oboseala, nu au fost soluţii… Prima parte a fost echilibrată, dar pe final de joc, cei de la Turda s-au distanţat. Problema noastră e la nivelul interului stâng, acolo avem postul descoperit”, a comentat Liviu Andrieş evoluţia echipei sale la turneul de la Turda şi rezultatele înregistrate de Energia acolo.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here