Cum tratezi natural diverse dureri

599
Ce faci dacă te trezeşti cu gâtul dureros în ziua în care trebuie să ţii o prezentare? Dar dacă un sandviş îţi creează o indigestie groaznică? Nu ar fi grozav să ştii imediat cum să te tratezi, înainte de a trece şi pe la medic?

Iată deci câteva remedii naturale, recomandate de experţi, care te ajută să te vindeci în confortul casei tale.
Greaţa
Încearcă ghimbirul! Că-l introduci în mâncare, că-l găseşti în alimente deja preparate sau că-l consumi ca atare, ghimbirul şi-a demonstrat eficacitatea chiar şi în timpul greţurilor datorate sarcinii sau în cazul celor de după o operaţie.
Sughiţ
Înghite 1-2 linguriţe de zahăr. Orice substanţă sub formă de granule poate funcţiona, chiar şi sarea grunjoasă, dar zahărul are gust mai bun.
Gât dureros
Bea de două ori pe zi o soluţie preparată din 2 căţei de usturoi pisaţi într-o cană cu apă călduţă. Ţine acest regim timp de 3 zile. Un studiu recent arată că sucul proaspăt de usturoi are proprietăţi anti-microbiene ce luptă contra bacteriilor responsabile de durerea în gat. Lichidul călduţ calmează gâtul iritat.
Tuse
Înfruptă-te dintr-un pătrăţel sau două de ciocolată. Cercetătorii au descoperit că teobromina din ciocolată este eficientă, fără să aibă efecte adverse de ameţeală şi constipaţie.
Arsura
Dacă te-ai ars la mână prin bucătărie, aplică gel cu aloe vera direct pe arsură, fără să te zgârceşti. Gelul va crea un strat protector şi rana se va vindeca mai repede.
Buze crăpate
Dă-te cu ulei de măsline de 2-3 ori/zi. Acesta este antiinflamator, antioxidant şi hrănitor, şi va vindeca buzele. Vei simţi o ameliorare imediată, iar în câteva zile se vor vindeca. Studiile spun chiar că uleiul de măsline extra virgin este util şi în prevenirea cancerului de piele, dacă este aplicat după expunerea la soare.
Ochi pufoşi, obosiţi
Ceaiul negru conţine compuşi astringenţi numiţi taninuri, care ajută la dezumflarea pungilor de sub ochi. După ce faci ceaiul, răceşte-l în frigider câteva minute şi aplică-l pe ochi într-o compresă. 10 minute de aplicare sunt de ajuns.
Prevenirea durerii de cap
Relaxează-te cu ajutorul suplimentelor cu magneziu. Deoarece magneziul are rol mai mult preventiv decât curativ, tratamentul este util mai ales în prevenirea migrenelor premenstruale. Dacă ai probleme cu rinichii, consultă un medic înainte de a lua magneziu.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here