Edi Iordănescu, mulţumit de primele rezultate ale testelor

512

Tehnicianul Pandurilor şi-a început munca la timona echipei gorjene cu o serie de teste la care şi-a supus jucătorii pentru a le cunoaşte nivelul pregătirii fizice, Edi Iordănescu fiind acum în măsură să comenteze şi rezultatele acestora.

Testele fizice au început pentru jucătorii Pandurilor chiar de la Târgu Jiu şi continuă la Izvorani, acolo unde cravaşaţi de preparatorul fizic Ionuţ Stelescu, fotbaliştii de la Pandurii sunt în continuare analizaţi de Edi Iordănescu. “Ei sunt conştienţi că nu este o perioadă uşoară, asta este viaţa fotbalistului, sunt şi astfel de perioade. Trebuie s-o depăşim aşa cum trebuie şi să ne atingem obiectivele. Este o perioadă în care se pune accent mai mult pe latura fizică, sigur asta nu înseamnă că excludem partea tehnico-tactică. Ne dorim să ieşim în primul rând sănătoşi din acest cantonament dar şi pregătiţi pentru următoarea perioadă în care se va pune accentul pe partea tehnico-tactică plus jocurile amicale”, a declarat tehnicianul echipei gorjene pentru site-ul oficial al Pandurilor.
Iordănescu junior a explicat şi care a fost rolul testelor efectuate la Târgu Jiu, înaintea plecării spre Izvorani, dar şi care au fost rezultatele acestora: “S-au făcut nişte teste la Târgu Jiu ca să ştim exact unde stăm, de unde plecăm, să pregătim apoi periodizarea, să calculăm bine această primă perioadă de acumulări fizice după cum am zis. Răspunsul lor a fost unul foarte bun, rezultatele au fost satisfăcătoare. În mare parte semnele au fost că ei au respectat programul pe care l-au avut pentru perioada de vacanţă şi asta mă bucură”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Cere profesionalism din partea jucătorilor
După ce Pandurii a făcut un tur de campionat destul de slab, dovadă fiind şi locul ocupat în clasament, foarte aproape de zona retrogradării, Edi Iordănescu este sigur că poate aduce mai multe puncte şi o poziţie mai bună în clasament chiar dacă schimbările de la nivelul lotului nu vor fi numeroase. Tânărul tehnician spune însă că are nevoie ca jucătorii să dea dovadă de profesionalism, acesta fiind principalul lucru pe care el îl cere elevilor săi: “Eu mereu dau multă încredere jucătorilor şi îi fac pe ei să creadă în forţele lor însă în acelaşi timp sunt pretenţios şi pun mult accent pe profesionalismul lor, pe modul cum se pregătesc şi cum se comportă. Aşa că în primul rând vom lucra la atitudine, la mentalitate, vom încerca să ridicăm nivelul lor de profesionalism pentru că până la urmă asta este o problemă în România, o problemă la fotbalistul român”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Roman: “Această pregătire e baza de la care plecăm”
Atacantul Mihai Roman, una dintre piesele grele din angrenajul Pandurilor după evoluţiile avute în ultimele etape, este convins că perioada chinuitoare prin care trece alături de colegii săi le va fi de folos atunci când vor începe competiţiile oficiale: “Vrem să ne acomodăm rapid şi să trecem cu bine de acest prim stagiu de pregătire care se bazează mai mult pe partea fizică. E bine că muncim, trebuie să acumulăm în perioada asta, să ne antrenăm cât mai bine ca să reuşim ce ne-am propus. Avem o relaţie foarte bună cu noul antrenor, ne înţelegem foarte bine, mai ales că dânsul este şi apropiat de vârstă de noi, sperăm să facem lucruri extraordinare împreună. Mister ne cere să dăm maximum la antrenamente. Această perioadă de pregătire este foarte importantă pentru noi mai ales că avem nevoie de o bază de la care să plecăm, acest prim stagiu se bazează mai mult pe latura fizică, iar în Turcia vom disputa şi meciuri de verificare. Lucrăm şi cu mingea, dar e vorba de lucru fizic”, a declarat vârful Pandurilor pentru site-ul oficial al grupării gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here