Lipsa de calciu şi efectul ei

656
lapteÎn ziua de azi nu mai acordăm o prea mare importanţă calciului. El se găseşte în cantităţi din ce în ce mai mici în dietele noastre sau câteodată lipseşte complet. Avem nevoie de o cantitate mare de calciu pentru a ne menţine oasele sănătoase. Calciul este elementul care se găseşte cel mai des în organismul nostru chiar dacă nu consumăm cantitatea necesară.

Din această cauză oasele noastre sunt din ce în ce mai moi şi ne fac ţintele perfecte pentru osteporoză. Nu este foarte greu să ne menţinem doza necesară de calciu de care are nevoie corpul nostru.

Calciul se regăseşte în produsele lactate, fasole şi alte mâncăruri. Se pare că nu obişnuim să mâncăm aceste tipuri de alimente şi de aceea nivelul calciului din corpul nostru este foarte redus. Ceea ce facem noi rău este faptul că ne schimbăm dieta pe măsură ce înaintăm în vârstă. Cu siguranţă toata eraţi obligate să beţi cel puţin un pahar de lapte pe zi atunci când eraţi mici. Pe măsură ce creştem doza de lapte necesară pentru un nivel ridicat de calciu creşte şi ea. În mod normal ar trebui să bem trei pahare de lapte pe zi şi să mâncăm şi brânzeturi tot de atâtea ori.
Nu mâncăm corect şi acest lucru duce la pierderea durităţii oaselor, a dinţilor şi la dispariţia muşchilor. Nu trebuie să înţelegeţi că acest element foarte important pentru corpul nostru este necesar numai oaselor şi dinţilor. După cum ştiţi cel mai important muşchi al nostru este inima. Dacă nivelul calciului din corpul nostru scade într-una, inima noastră va fi cu siguranţă o victimă şi presiunea sângelui va fi într-o continuă creştere.
Trebuie să oprim aceste lucruri înainte să fie prea târziu. Studiile arată că mai mult de jumătate din populaţia Americii suferă de boli de inimă. Dacă nu începem să ne reglăm nivelul calciului vom ajunge în situaţia în care toţi oamenii de pe pământ vor suferi de boli de inimă.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here