UP-DATE Tragedie Rovinari: Şase copii şi tatăl lor, intoxicaţi cu monoxid de carbon. Reacţia Distrigaz

394

Şase fraţi cu vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani, precum şi tatăl acestora au fost găsiţi morţi, luni dimineaţă, într-o garsonieră din Rovinari, prima ipoteză fiind că decesul ar fi fost provocat de intoxicaţia cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată.
Un al şaselea copil – un băieţel de cinci ani – a fost găsit mort, luni dimineaţă, în spatele unui fotoliu, după ce, iniţial, tatăl acestuia şi cinci fraţi fuseseră descoperiţi decedaţi. Mama copiilor este plecată la muncă în Italia.

Cei doi soţi aveau şapte copii, cel de-al şaptelea – o fată – scăpând cu viaţă pentru că nu a dormit acasă, fiind plecată la bunici la Târgu Jiu.

Într-un comunicat de presă transmis luni, reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele spun că o echipă de intervenţie a companiei a mers la blocul din Rovinari în care un bărbat şi şase copii au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon şi au sistat alimentarea cu gaze a garsonierei în care locuiau cele şapte victime.
Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele mai spun că în urma verificărilor nu au fost depistate scurgeri de gaze în reţeaua de gaz a blocului în care locuiau victimele.
Precizăm că în urma măsurătorilor efectuate pe reţeaua de gaze din zonă nu s-au depistat scurgeri de gaze. Din primele cercetări s-a constatat că intoxicaţia cu monoxid de carbon a fost cauzată de o improvizaţie la instalaţia de utilizare a gazelor naturale. Pentru a beneficia de gaze naturale în condiţii de siguranţă, recomandăm clienţilor să nu recurgă la improvizaţii ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale deoarece acestea le pot pune viaţa în pericol”, adaugă reprezentanţii furnizorului de gaze.
La randul sau, prefectul judetului a cerut deschiderea unei anchete la Poliţie şi Distrigaz în legătură tragedia produsa astazi de la Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here