Pepenele galben

632
PICT0650Dacă pepenelui roşu i se recunosc toate calităţile terapeutice şi se recomandă cu căldură atât în curele de slăbire cât şi în cele de dezintoxicare, fratele său mai galben a fost pe nedrept furat de toate laudele. Mulţi dintre cei care vor să slăbească se feresc de pepenele galben, deşi nutriţioniştii îl recomandă.

Componenţii principali ai pepenelui galben sunt în primul rând apa, apoi vitaminele A, B şi C. Are proprietăţi diuretice şi laxative şi regenerează ţesuturile. Aşa că este recomandat în cazuri de constipaţie, de hemoroizi, gută, reumatism etc. În plus, datorită vitaminei A, este unul dintre fructele cele mai indicate pentru o mască tonifiantă pentru ten.

Pepenele galben este recomandat în hrana obezilor, a celor bolnavi de litiază, care pot face o cură numai cu pepene galben. Atât cei suferinzi cât şi persoanele sănătoase care vor să ţină un regim de dezintoxicare pot să beneficieze de cure de pepene timp de 2 – 3 săptămâni.
Ajută tiroida
Potrivit unor studii ale cercetătorilor francezi, pulpa fructului de pepene galben conţine principii active cu structură asemănătoare tirozinei, care pot modifica activ secreţia glandei tiroidei. Mai exact, aceste substanţe influenţează direct iodarea tirozinei, procesul care ajută la fabricarea hormonilor tiroidei în ţesutul glandei.
Seminţele de pepene galben transformate în praf, sunt indicate în problemele digestive. Tot din seminţe se poate obţine un suc foarte hrănitor, care poate fi folosit pentru prepararea diferitelor creme sau poate fi consumat ca atare. Atenţie însă, cura de pepene galben este contraindicată suferinzilor de diabet, enterite, dispepsie. Utilizat sub formă de cataplasme, pepenele galben este indicat în arsuri uşoare sau în tratarea diferitelor inflamaţii. Miezul hidratează foarte bine ţesuturile.
Jos cu Kilogramele în plus!
În timpul acestui regim pe bază de pepene nu sunt permise chiar toate alimentele. Aşa că mai aveţi voie să mâncaţi doar carne de pui sau de peşte, orez, ciuperci, brânză de vaci, iaurt, ouă fierte, varză şi fasole verde. Trebuie să nu renunţaţi la lichide.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here