Repetiţie cu emoţii

515

Energia a făcut ultimele reglaje înaintea debutului în lumea bună a baschetului european cu un meci în deplasare în compania codaşei Ligii Naţionale.

Constantinides nu s-a putut baza la Cluj pe americanul Louis Darby, jucător pe care speră să-l poată folosi contra celor de la Tartu Rock. Ca şi la Piteşti, unde Darby a jucat, însă nu la capacitate maximă şi destul de puţin, în comparaţie cu minutele cu care acesta este obişnuit la Energia, echipa gorjeană a reuşit să se impună, acum cu emoţii chiar dacă adversarul a fost mult mai slab.
Primul sfert a arătat două echipe ce şi-au împărţit aproape frăţeşte perioadele de dominare. Gazdele au condus cu 9-2 după care Energia a avut un run de 13 cu care a preluat conducerea, gorjenii terminând primele zece minute de joc cu un avantaj minim, dat de ultima posesie. Trupa lui Constantinides a zburdat pe teren în sfertul secund, pas cu pas şi-a construit un avantaj care să o pună la adăpost de o eventuală surpriză la Cluj şi a intrat la pauza mare cu un plus de 10 puncte, scor 38-28. Şi în debutul celui de-al treilea sfert lucrurile păreau să meargă destul de bine pentru deţinătoarea Cupei României, dar Constantinides a decis să joace în acelaşi timp cu trei jucători mai puţin folosiţi până acum, Ştefan, Minea şi Aktaş, iar acest lucru a permis formaţiei clujene să se apropie tot mai mult de Energia. Debutul sfertului patru a fost unul prost pentru Energia, care s-a văzut egalată, scor 51-51, dar Constantinides a replicat imediat simţind pericolul unui eşec ruşinos şi a trimis artileria grea pe teren. Cu formula de bază, mai puţin absentul Darby, Energia a reuşit să se detaşeze relativ uşor de adversar, ultimele minute fiind clar la dispoziţia gorjenilor, care s-au impus cu 76-64 pe terenul noii promovate.
Pivotul american Larry Turner a fost din nou unul dintre remarcaţii partidei, fiind la un pas de double-double cu 14 puncte şi 9 recuperări.
Cu trei victorii şi o singură înfrângere, cea din prima rundă, cu SCM U Craiova, la Târgu Jiu, Energia se află în obiectiv şi regretă şi acum pasul greşit făcut în faţa craiovenilor, pas fără de care, acum, echipa gorjeană ar fi împărţit cu Steaua prima poziţie a clasamentului.

Universitatea Cluj – Energia Târgu Jiu 64-76 (16-18, 12-20, 18-13, 18-25)
Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj Napoca
U Cluj: Crainic (5), Foalea (2), Racovițan, Ionescu, Borsa (8), Pintea, Tebies, Kyosev (5), Lazar (10), Belin (14), Dragoste (2), Burrell (18). Antrenor: Carmin Popa.
Energia: Watson (14), Troupe (6), Ștefan (5), Kremen (4), Milosevic (11), Bratoloveanu, Tudosă, Minea (2), Vlaicu (2), Karpelesz (16), Aktas (2), Turner (14). Antrenor: Antonis Constantinides.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here