Pandurii continuă să dezamăgească / Amicalele, ca și în oficiale…

505

Pandurii a pierdut categoric amicalul disputat la Severin contra celor de la CS U Craiova, iar luminița de la capătul tunelului văzută la finalul meciului cu Oțelul a fost, se pare, doar o palidă licărire a speranței.

Încercând să pregătească meciul cu ASA Târgu Mureș, Pandurii și-a măsurat forțele într-un meci amical cu echipa cu care a jucat primul meci în acest campionat, CS U Craiova. Dacă în partida din prima etapă scorul a fost unul egal, acum craiovenii au învins clar trupa lui Grigoraș demonstrând că CS U Craiova a reușit să depășească problemele din startul campionatului odată cu preluarea conducerii tehnice de către cuplul Cîrțu-Săndoi, în vreme ce Pandurii continuă să se caute, fără a se regăsi.

Ocazii la ambele porți, goluri doar în cea pandură
Jocul disputat la malul Dunării a fost unul în care ambele echipe au căutat golul, însă doar doljenii au și găsit drumul spre el. Roman, Nistor și Anton, ultimul în două rânduri, au încercat să-l surprindă pe Bălgrădean, dar fostul dinamovist a fost de fiecare dată la post. Până la primul gol al partidei, craiovenii au mai avut o mare ocazie, pe care însă Curelea a ratat-o șutând pe lângă poarta lui Gliwa din doar 10 metri.
CS U Craiova a deschis scorul în minutul 36, când apărarea gorjeană a fost făcută șah de Varga, care i-a ridiculizat pe Pleașcă și Erico, a centrat în careu, iar Băluță a întors cu pieptul pentru șutul la colțul lung al lui Ferfelea. Pandurii a încercat să egaleze înainte de pauză, dar Roman a trimis peste poartă, iar un nou șut al lui Anton a fost prins fără probleme de Bălgrădean. Distribuțiile celor două echipe au fost schimbate în repriza a doua, craiovenii în întregime chiar de la pauză, în vreme ce Grigoraș a făcut-o în două tranșe. Ceea ce nu s-a schimbat, a fost lipsa de eficiență a Pandurilor, care au rămas fără gol marcat în acest meci. Dacă Elton nu și-a reglat tirul și a trimis pe lângă poarta lui Straton, Herghelegiu a punctat în două rânduri, în minutul 55 cu un șut din interiorul careului, și în minutul 65, după o plecare solitară pe contraatac, înainte de a înscrie reușind să-l culce pe Mingote. Cu un final în care la Pandurii au intrat pe teren și jucători precum Ionuț Constantin, Piţian, Horj sau Militaru, tot craiovenii au fost aproape de a mai înscrie, dar Herghelegiu a ratat șansa de a-și trece în cont un hattrick în poarta gorjenilor.

Băgați în ședință
Ultima prestație a jucătorilor echipei gorjene l-a nemulțumit pe președintele Pandurilor, Mihai Prunariu considerând că este nevoie de o intervenție în vestiar la finalul amicalului cedat la scor de forfait în fața Craiovei. Secundul echipei gorjene, Marian Dinu, spune că ședința din vestiarul echipei sale era una normală după o perioadă în care echipa nu dă semne că s-ar regăsi: “A fost o scurtă ședință în vestiar pentru că era nevoie. Domnul președinte a considerat că era de cuviință să aibă o discuție cu jucătorii, așa era și normal. Am trecut peste o perioadă grea și suntem într-o situație delicată. Sper ca împreună să strângem rândurile, să scoatem echipa din acea zonă care nu ne place și să urcăm puțin în clasament”, a declarat secundul lui Grigoraș.
Dinu este de părere că una din problemele cu care echipa gorjeană se confruntă este cea a atitudinii jucătorilor: “E o problemă și de atitudine. Sunt foarte multe momente în timpul jocului în care nu există acea responsabilitate, determinare, concentrare și totul se face superficial. Nu este normal pentru jocul de fotbal, un joc de echipă”, a concluzionat antrenorul secund al Pandurilor.

CSU Craiova – Pandurii Târgu Jiu 3-0 (1-0)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 500
Au marcat: Ferfelea (min. 36), Herghelegiu (min. 55 şi 64)
CSU Craiova: Bălgărădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Madson, Tîrnăcop, Bancu (23 Băluţă), Varga – Ferfelea, Curelea. Repriza a II-a: Straton – Dănănae, Avrămia, Frăsinescu, Velcovici – Sin, Cârstea, Brandan, Mateiu, Băluţă, Herghelegiu.
Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi.
Pandurii: Gliwa – Pleaşcă, Erico, Mevlja, Momcilovic – Anton, Elton, Nistor – Iorga, Roman, Shalaj. Au mai jucat: Mingote, Buleică, Nicoară, Predescu, Unguruşan, I. Constantin, Piţian, Smrekar, Shamsin, Horj, Militaru. Antrenor: Petre Grigoraş.
Arbitri: Marian Balaci – Caius Drulă şi Andrei Căluşeru.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here