Turneul de la Târgu Mureș, recapitulare pentru SuperCupa

473

Energia va participa în aceste zile la un turneu organizat de BC Mureș Târgu Mureș, meciurile jucate de echipa gorjeană la Târgu Mureș urmând a fi ultimele înaintea confruntării cu Asesoft Ploiești contând pentru SuperCupa României.

Antrenorul Antonis Constantinides pune partidele de la Târgu Mureș înaintea celor de până acum, ca importanță în cadrul programului de pregătire. „Acest turneu este foarte important pentru noi, mult mai important decât turneul organizat la noi sau meciul cu Steaua pentru că este turneul de dinaintea meciului nostru din SuperCupă contra Ploieștiului. În plus, vom avea doi ca adversare două dintre cele mai puternice echipe din ligă, Mureșul și Clujul. Vom vedea la ce nivel se află jucătorii noștri în acest moment și, în același timp, unde suntem noi, ca echipă”, a explicat tehnicianul Energiei. SuperCupa României, la care Energia merge în calitate de câștigătoare a Cupei României în sezonul 2013-2014, este programată a se disputa pe 24 septembrie, la București, în Sala Dinamo.

Îi călește pentru deplasări
Energia Târgu Jiu nu va mai avea niciun meci amical pe care să-l dispute la Târgu Jiu până la începutul campionatului, iar antrenorul Constantinides spune că programul a fost special conceput în acest fel urmărind să-și călească echipa pentru disputele din deplasare: „Privind programul amicalelor pe care le avem în acest presezon puteți vedea că avem mai multe jocuri în deplasare decât acasă. A fost decizia mea pentru că am văzut ceea ce s-a întâmplat în sezonul precedent. În opinia mea, echipa nu a prea știut să câștige în deplasare, iar pentru mine este foarte important ca echipa să câștige și în deplasare. De asta am decis cu staful meu să jucăm mai multe meciuri în deplasare în perioada de pregătire decât aici, la Târgu Jiu”, a spus cipriotul ce conduce echipa de baschet a Energiei. Acesta a explicat și de ce dorește victorii de „afară” în campionat: „Nu uitați, este foarte important să câștigi meciuri în deplasare, chiar și în sezonul regulat. Probabil vom termina pe unul din locurile 5-8 și apoi, dacă vom ști să câștigăm și în deplasare, va fi un avantaj pentru noi. De asta spun că turneul de la Mureș este mai important pentru noi, pentru a învăța să câștigăm și în deplasare”, a punctat Constantinides.

Pe trend ascendent
După ce și-a încărcat elevii din punct de vedere fizic, Constantinides spune că la turneul de la Târgu Mureș jucătorii vor fi mai proaspeți pentru că a urmărit acest lucru la ultimele ședințe de pregătire: „Din punct de vedere fizic, la ultimele antrenamente am încercat să lucrăm mai mult tactic pentru a câștiga ceva mai multă prospețime pentru că la meciurile de acasă, în special la cel cu Piteștiul, am arătat ca o echipă foarte obosită. Cu Feni Indistrija am arătat ceva mai bine”. Antrenorul echipei târgujiene recunoaște că din punct de vedere tactic lucrurile nu stau încă foarte bine, dar dă asigurări că se va ajunge la nivelul așteptărilor la primul meci oficial al sezonului: „Din punct de vedere tactic am avut moment bune și momente mai puțin bune contra Piteștiului, dar mai multe putem arăta la meciul din SuperCupă”, a declarat Constantinides.

I-au lipsit campionii de la 3×3
Performanța reușită la Campionatul European de baschet 3×3 de Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan nu l-a încântat foarte tare pe antrenorul Energiei, care spune că pentru el și echipa sa a reprezentat un minus în perioada de pregătire. Cei doi jucători vor fi la Târgu Mureș, însă antrenorul spune că lipsa lor din perioada de pregătire a dăunat echipei: „Este bine că acum vom putea să îi folosim și pe Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, dar este o problemă mare pentru mine. Ei au fost la turneul de 3×3, au revenit la antrenamentele noastre după o pauză de cinci zile, iar acum au plecat din nou la București pentru a fi primiți de primul ministru. Pentru mine, ca antrenor al acestei echipe nu este prea bine că ei vin și pleacă. Nici pentru ei nu este bine. Lucrul pozitiv în această situație este că va fi pentru ultima dată când ei mai pleacă. Lucrurile nu pot continua așa. E dificil și pentru echipă, dar și pentru ei, pentru toată lumea”, s-a plâns antrenorul Energiei.

Programul turenului de la Târgu Mureș:
joi, 11 septembrie
ora 18:00 / U BT Cluj-Napoca – BC Mureș 2
ora 20:00 / BC Mureș 1 – Energia Târgu Jiu
vineri, 12 septembrie
ora 18:00 / Energia Târgu Jiu – BC Mureș 2
ora 20:00 / BC Mureș 1 – U BT Cluj-Napoca
sâmbătă, 13 septembrie
ora 10:30 / U BT Cluj-Napoca – Energia Târgu Jiu
ora 12:30 / BC Mureș 1 – BC Mureș 2
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here