Confecţia îşi vinde maşina de pompieri

417

Fabrica de confecţii din Târgu-Jiu şi-a scos la mezat, prin lichidator, propria autospecială folosită pentru stins incendii. Maşina, care se comercializează din luna iunie, cu preţul începând de la 36.360 de lei fără TVA, nu şi-a găsit, încă, cumpărător, autovehicolul fiind abandonat în curtea unităţii. Conducerea Confecţia SA nu îşi face probleme că în lipsa autospecialei un potenţial incendiu izbucnit în incinta fabricii nu ar avea cu ce să fie stins, deoarece la închiderea programului de lucru, curentul în fabrică este oprit din tablou.

Pe motiv că fabrica de confecţii din Târgu-Jiu a avut parte numai de inundaţii, şi mai puţin de incendii, conducerea unităţii s-a debarasat de autospeciala cu care unitatea, în anii de glorie, a fost dotată. Din acest motiv, dar şi pentru plata datoriilor la stat, fabrica aflată în reorganizare, a renunţat la maşina de pompieri. Scoasă la mezat, maşina nu are însă cumpărător, deşi autovehiculul roşu, marca Roman, se vinde la preţul unei maşini mici, noi însă.

Veche de 35 de ani
Autospecializata marca Roman pentru stins incendii cu apă și spumă a fost fabricată în anul Revoluţiei române, motiv pentru care este prea bătrână pentru noile tendiţe. Cu toate acestea, maşina ar face faţă cu brio unui incendiul, mai ales că în incinta unităţii există numeroase maşini utilizate în fabricarea produselor de îmbrăcăminte, majoritatea pe curent. Riscul izbucnirii unui incendiu există permanent dar, din lipsă de bani, şefii fabricii se pot debarasa de maşina de pompieri. Pentru a evita un incendiu în lipsa personalului care nu mai lucrează în schimburi, non-stop, curentul în fabrică este oprit după ora 16.00.

Confecţia, pe butuci
În anii comunismului, Confecţia era fabrica etalon a Gorjului, treptat numărul de salariaţi scăzând considerabil, concomitent comenzile subţiindu-se în acelaşi mod. Anul trecut, fabrica a intrat în insolvenţă având mari datorii la stat şi la furnizori. Societatea are de achitat debite de 14 miliarde de lei vechi, pe care trebuie să le plătească eşalont în decurs de trei ani de zile. Pentru a mări veniturile fabricii, o parte din spaţiul Confecţia a fost închiriat contra cost. Problemele nu s-au rezolvat, mai ales că şi o parte din bunuri au fost scoase la vânzare prin lichidator. Sunt şi probleme legate de personal, salarii mici şi condiţii grele de muncă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here