Au spart gheața

544

După cinci jocuri în care au dezamăgit, pandurii lui Grigoraș au reușit, în sfârșit, să încheie un meci în postura de învingători. Gorjenii s-au impus la Mediaș în urma unui meci în care emoțiile au ținut doar până la deschiderea scorului, restul meciului fiind la discreția Pandurilor.

Fără victorie până la ora startului partidei de la Mediaș, Pandurii avea nevoie disperată de un rezultat care să aducă un strop de liniște în tabăra lui Grigoraș în pauza dedicată echipei naționale, iar presiunea s-a simțit în prima jumătate de oră a meciului cu Gaz Metan. Sub privirile din tribună ale lui Cristi Pustai, fost antrenor al ambelor formații, și a lui Eugen Pîrvulescu, până nu demult președinte executiv al gorjenilor, Gaz Metan și Pandurii s-au studiat vreme de 20 de minute, perioadă în care nu au existat situații în care portarii să aibă de lucru. Primii care au apăsat pe accelerație au fost medieșenii, Buziuc fiind însă împrecis în două rânduri, în minutele 23 și 26, în ambele situații la servire fiind italianul Romeo. Un alt italian din tabăra Gazului, Figliomeni, a avut o bună șansă în minutul 31, când a șutat, în diagonală, pe lângă poarta lui Stanca, după care a venit golul cu care Pandurii a deschis scorul. Anton a “inventat” o pasă măiastră pentru venirea în centru a lui Buleică, iar aripa gorjenilor a finalizat cu un șut cu stângul, la colțul lung. Era minutul 35 și Pandurii dădea dovada unui pragmatism maxim. Golul pandur a tăiat elanul oaspeților, care n-au mai avut replică până la pauză. Și la revenirea de la cabine Gazul a rămas apatică, ceea ce a permis gorjenilor să fie mai activi în jumătatea adversă de teren. Cea mai frumoasă fază a venit în minutul 58, când o acțiune cursivă de atac a Pandurilor a fost finalizată de Mihai Roman cu un șut ce a trecut puțin pe lângă buturile medieșene. Gazdele au încercat ceva mai mult între minutele 60 și 85, însă Stanca nu a avut probleme în a reține șuturile expediate de Florin Dan și Buziuc în vreme ce lovitura de cap a lui Dan Roman din 6 metri nu a prins cadrul porții gorjene. Ca o echipă matură, Pandurii a dat lovitura de grație în ultimele minute. Matulevicius l-a forțat pe Crețu să intervină neregulamentar la un corner executat de Nistor, iar hențul a fost sancționat de arbitrul întâlnirii. Penaltiul a fost executat perfect de Matulevicius, care a spart și el gheața în acest sezon reușind să înscrie chiar dacă în acest meci a jucat din postura de rezervă.

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii Târgu Jiu:
“Foarte importantă e victoria. Veneam după cinci rezultate slabe sau foarte slabe, jocul nu fusese deloc concludent, am avut evoluţii modeste. Aşa că această victorie este foate importantă pentru că a fost obţinută prin muncă. Am început jocul slab, gazdele au avut două ocazii prin Buziuc, iar dacă ar fi marcat lucrurile se complicau mult. După care am controlat bine. A venit acel contraatac, am marcat, ceea ce a fost important pentru că nici lucrul acesta nu reuşisem să-l facem. Sper să fi trecut momentul, iar după această pauză să arătăm altfel. Ne aşteapă un program infernal, jucăm acasă cu Petrolul şi în deplasare la Astra”.

Gaz Metan Mediaș – Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-1)
Stadion „Gaz Metan”, Mediaș, spectatori: 3.000
Au marcat: Buleică (min. 35), Matulevicius (min. 88 – din penalti)
Gaz Metan: Pleşca – Creţu, Trtovac, Mujdragici, Szilagyi (min. 19 Buzean) – Tahar (min. 63 D. Roman), Todea – Romeo, Figliomeni, C. Petre (min. 46 Fl. Dan) – Buziuc. Antrenor: Cristian Dulca.
Pandurii: Stanca – Unguruşan, Elton, Paraskevas, Momcilovici – Anton (min. 74 Matulevicius), Răduţ – Buleică, Nistor, Nicoară (min. 87 C. Predescu) – M. Roman (min. 80 Pleaşcă). Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Mujdragici (min. 81) / Răduţ (min. 24), Nicoară (min. 24), M. Roman (min. 60)
Arbitri: Marcel Bîrsan – Mircea Grigoriu, Andrei Constantinescu.
Observatori: Costin Toma şi Aurel Beldeanu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here