Pandurii, de ȘASE-n Ghencea!

447

Ceea ce era anunțat de Grigoraș doar o simplă întârziere de la intrarea în formă se dovedește a fi mai mult decât atât.

Criză. Acesta este cuvântul care îmbracă cel mai bine situația de față de la Pandurii și ea nu este legată doar de umilința din Ghencea, de penibilul meci cu Ceahlăul, ci vine mult mai din spate, fiind o continuare a returului sezonului trecut. Din păcate, venirea lui Grigoraș pe finalul campionatului trecut nu a schimbat cu nimic starea de fapt de la Pandurii, ceea ce înseamnă că problemele sunt destul de profunde și ar merita o aplecare mult mai atentă din partea conducerii.

O tragedie anunțată
Când pleci din Ghencea cu șase goluri încasate, e clar, chiar și pentru cei care nu văd, că Pandurii are o gaură mare în defensivă. Cei care acum s-ar grăbi însă să arunce cu piatra în Pîrvulescu, tânărul fundaș trimis pe teren pentru un debut cu Steaua, fac o mare greșeală. Ar putea, oare, Nistor să lovească după ce în minutul 8 n-a fost capabil de un șut mai de Doamne-ajută, liber fiind pe 16 metri? Sau o va face Matulevicius, liber și el cu Arlauskis în minutul 20? Și ambele situații au fost la 0-0… Să revenim însă la defensivă, acolo unde Grigoraș a avut șase meciuri în sezonul trecut și înregistrările a încă aproape 40 din care să-și dea seama că nu are fundași centrali. A rămas pe mâna celor care anul trecut s-au întrecut în gafe și a căzut în păcatul de a fi impresionat de câteva jocuri amicale din presezon și de modul în care au răspuns la antrenamente. Dar antrenamentele sunt antrenamente. Jocurile te omoară! Dacă lucrurile nu stau așa, iar Grigoraș a vrut și alți fundași, dar nu i-au fost aduși, atunci vina se împarte. Conducerea trebuie să-și asume vina de a nu întări un compartiment deficitar, în vreme ce Grig o ia fie pe aceea de a fi tăcut când a fost întrebat dacă este mulțumit cu lotul pe care-l are la dispoziție, fie pe aceea de a încerca să câștige fără a miza pe apărare, mergând doar pe ideea că atacanții săi vor înscrie mai mult decât vor încasa fundașii.

grigoras 1708„Nu mă gândesc la plecare”
Pus în fața unor contra-performanțe evidente și cu o lipsă de perspective clare de redresare rapidă a situației, Grigoraș are și varianta unei demisii, demisie pe care spune că nu o ia acum în calcul pentru a nu fi considerat un act de lașitate: „Prima dată ar trebui să plec eu. Eu sunt cel care îi antrenez, cel care face echipa, aşa că nu pot trimite pe alţii la şah. Nu m-am gândit la plecare. Au trecut patru etape, aşteptările sunt mari, se poate întâmpla orice. Nu mă gândesc la plecare, aş fi cel mai laş să plec în momentul greu. Am plecat când echipa era pe cai mari, eu acum mă gândesc cum pot scoate această echipă. Nu aceasta este valoarea echipei mele”, a declarat Petre Grigoraș.
Dacă Grig speră că poate să întoarcă roata și să schimbe jocul echipei aducând, în același timp, și rezultate pozitive, rămâne de văzut cât de multă răbdare va avea și conducerea.
„Am început bine, primele 20 de minute mi-au dat senzaţia că vom face un meci bun şi că vom obţine un rezultat favorabil. Am avut 20 minute bune şi alte 70 de minute catastrofale, greşeli, naivităţi mari ale unor jucători importanţi. Am avut câteva oportunităţi bune de a marca, dar geniul lui Sânmărtean, execuţiile de excepţie a lui Keşeru, naivitatea în apărare… În 10 minute toate visele noastre s-au năruit. Noi am ratat, ei au marcat, a fost 3-0 la pauză şi totul s-a terminat. Este clar că este o debusolare şi degringoladă totală, lipsă de încredere. Avem nevoie de o victorie să ne descătuşeze puţin”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

Steaua București – Pandurii Târgu Jiu 6-0 (3-0)
Stadion „Steaua”, București, fără spectatori
A marcat: Keșeru (min. 23, 26, 34, 64, 82 și 85)
Steaua: Arlauskis – Luchin, Varela (min. 57 Szukala), Filip, Toşca – Prepeliţă (min. 63 Grădinaru), Sânmărtean (min. 65 Chipciu) – Neagu, Breeveld, P. Pîrvulescu – Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.
Pandurii: Stanca – Pleaşcă, C. Pîrvulescu (min. 68 Nicoară), Elton, Momcilovici – Răduţ, Anton – Iorga (min. 68 Buleică), Nistor, Shalaj – Matulevicius (min. 62 Roman). Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Prepeliţă (min. 15) / Pîrvulescu (min. 26), Matulevicius (min. 53)
Cristi Constantinescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here