Octogenari răniţi în accidente de circulaţie

451

Doi octogenari din judeţul Gorj au ajuns săptămâna trecută la spital după ce au fost răniţi în accidente de circulaţie produse pe raza judeţului. Un bătrân de 84 de ani, din Peştişani, a intrat cu bicicleta într-un autoturism, iar o bătrână de 81 de ani a fost lovită de o maşină după ce a încercat să traverseze strada fără să se asigure. În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Primul accident a avut loc miercuri dimineaţa, în jurul orei 07:44, pe raza comunei Peştişani, poliţiştii fiind sesizaţi cu producerea acestuia de către reprezentanţi ai Centrului Medical de Permanenţă Peştişani, unde a fost dus iniţial victima, un bărbat în vârstă de 84 de ani. Se pare că acesta a intrat cu bicicleta într-un autoturism după ce a virat la stânga fără a se asigura. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, se pare că un bărbat în vârstă de 84 ani din comuna Peştişani, în timp ce se deplasa pe o bicicletă pe D.N. 67 D – Peştişani, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de deplasare prin viraj la stânga şi a intrat în coliziune cu un autoturism ce se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. În urma impactului bărbatul a suferit leziuni, fiind transportat la Spitalul Judeţean Tudor Vladimirescu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ”, a anunţat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Bătrână lovită de maşină la Drăguţeşti
Un alt evenimentul rutier, soldat de această dată cu rănirea unei bătrâne de 81 de ani, s-a produs câteva ore mai târziu, pe D.E. 79 – Drăguţesti. Bătrâna a încercat să traverseze drumul fără să se asigure, prin faţa unui utilaj ce lucra la partea carosabilă, iar şoferul autoturismului a observat-o prea târziu. „La  data de 13.07.2014, ora 10:58, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un participant la trafic despre faptul că pe D.E. 79 – Drăguţesti a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, se pare că G.E. în vârstă de 81 ani se angajase să traverseze drumul public fără să se asigure, prin faţa unui utilaj ce lucra la partea carosabilă, fiind acroşată de un autoturism condus de M.M.E. în vârstă de 28 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj. În urma impactului, femeia a suferit leziuni, fiind transportată la Spitalul Judeţean „Tudor Vladimirescu”, pentru acordarea de îngrijiri medicale.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ”, a spus Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Şi în acest cay poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here