Gorjul, reprezentat pe jumătate la CE de Alergare Montană de la Gap – Unul da, altul ba

709

Andreea Pîșcu va reprezenta România la Campionatele Europene de Alergare Montană de la Gap, în Franța, în vreme ce Eugen Șorop rămâne acasă.

Tânăra atletă gorjeană, legitimată la CS Pandurii Târgu Jiu și antrenată de Ion Bură, și-a câștigat dreptul de a participa la această ediție a Campionatelor Europene de Alergare Montană după ce România a terminat pe locul doi la junioare la Campionatele Balcanice de Alergare Montană ce au fost organizate nu cu mult timp în urmă chiar la noi în țară, la Vatra Dornei. Andreea Pîșcu, una dintre atletele tinere cu un potențial bun de creștere în perioada următoare, a terminat pe locul 5 competiția rezervată junioarelor la Vatra Dornei, ea făcând echipă la balcaniadă cu Iulia Zudor (locul 6) și Ioana Pascar (locul 7).

Interzis băieților
Dacă Andreea Pîșcu are motive de bucurie, echipa de junioare a României fiind înscrisă în competiția de la Gap, Eugen Șorop a fost „uitat” și de această dată, federația de specialitate călcându-și cuvântul dat, lăsând acasă echipa de seniori masculin. Șorop a terminat pe locul 7 la individual și a făcut echipă la Vatra Dornei la Campionatele Balcanice de Alergare Montană cu Cătălin Atănăsoaei (locul 6) și Claudiu Calboreanu (locul 8), echipa României de seniori terminând pe locul 2, în spatele Turciei, dar în fața Bulgariei. Inițial, Federația Română de Atletism a decis ca țara noastră să trimită și o echipă de băieți, la seniori, după ce s-a îndeplinit obiectivul stabilit, acela de a termina în fața bulgarilor, însă ulterior au renunțat, motivând că echipa nu ar avea valoarea necesară. În consecință, la Gap, la masculin, România a trimis un singur atlet, pe Ionuț Zincă.

soropȘorop, nedreptățit
Deși a îndeplinit criteriile de selecție pentru competiția găzduită de Gap, în Franța, Eugen Șorop, ca și alți doi atleți români, au fost lăsați acasă în urma unei decizii federale care încalcă unul dintre capitolele Regulamentului FRA pentru anul 2014, regulament aprobat chiar de biroul federal al FRA. Acesta prevede, în legătură cu participarea la concursul de la Gap că „Definitivarea echipelor reprezentative se va face în urma rezultatelor obţinute la Campionatul Balcanic. Echipa de seniori trebuie formată din şase atleţi din care punctează primii patru”. Zincă, avea locul asigurat de rezultatele anterioare avute la competiții europene sau mondiale, în luptă fiind ceilalți sportivi pentru cele trei locuri rămase vacante, numai că s-a considerat că restul atleților nu au valoarea necesară unei reprezentări meritorii la acest nivel: „N-ai pe cine să iei. Zincă se duce pentru că e singurul alergător de munte din ţară. Mai ar fi şi Szabolcz, dar nu se antrenează cum trebuie. Dacă veneau şi ei la 2-3 minute în spatele Turciei mai ziceam. Aşa, la şase minute, de ce să ne mai stresăm!”, a declarat Ion Bură, antrenor la CS Pandurii Târgu Jiu și membru al Biroului Federal al FRA, pentru sportnews.ro.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here