Anton și Breeveld, declarați netransferabili

560

Răduț a devenit pandur cu acte în regulă, însă cedarea sa de către Steaua la Pandurii nu implică și un transfer în sens invers, dă asigurări antrenorul Petre Grigoraș.

Lotului Pandurilor din cantonamentul de la Sibiu-Cisnădie i s-a alăturat mijlocașul Mihai Răduț, jucător care astfel își încheie contractul cu Steaua, devenind jucătorul echipei gorjene. Totuși, pe parcursul contractului pe care Răduț îl va avea cu Pandurii, un eventual transfer la o altă echipă nu va duce toți banii în vistieria gorjenilor, suma urmând a fi împărțită frățește de cele două echipe, aceasta fiind moneda cu care Pandurii va plăti aducerea gratis în acest moment a jucătorului: “N-am plătit nimic pentru el. Cluburile vor împărți procentele în eventualitatea unui transfer”, a explicat Petre Grigoraș.

Injecție cu încredere
Mihai Răduț a fost unul dintre cele mai promițătoare tinere talente din România, viitorul frumos pe care i-l prevedeau la un moment dat specialiștii aducându-i și transferul la Steaua, echipă la care însă nu s-a adaptat. De la transferul său de la Internațional Curtea de Argeș la Steaua, doar perioada petrecută la Târgu Jiu a amintit de jucătorul cu calități fenomenale ce a atras atenția celor de la Sporting Lisabona, acolo unde Răduț și-a făcut o parte din juniorat. Saltul calitativ făcut de mijlocaș a fost explicat de antrenorul care a ținut foarte mult să-l aducă pe Răduț la Pandurii și atunci, dar și acum: “Nu știu ce s-a întâmplat cu el la Steaua, nu e treaba mea. Fiecare antrenor are o filosofie de joc, nu poți să condamni pe cineva, e clar că el nu s-a acomodat. E normal ca el să-și fi dorit să joace mai mult. La noi va avea această șansă, iar eu sper ca în cel mai scurt timp să se ridice la cel mai înalt nivel. Și, de ce nu, poate va pleca la o echipă puternică din străinătate. E tânăr, are 24 de ani și tot viitorul în față. Când a jucat la noi am găsit și modalitatea de a comunica ușor cu el, poate i-am găsit și locul potrivit în teren. Eu cred că foarte mult contează și încrederea pe care i-o acorzi unui jucător. Cu unii trebuie să vorbești mai frumos, pe unii trebuie să-i trezești chiar dacă folosești și cuvinte mai puțin ortodoxe. Sunt diferite caractere și depinde de tine cum reușești să-i înțelegi și ei să te înțeleagă pe tine”.

Anton și Breeveld, fără oferte concrete
După ce pentru Anton s-a stabilit un preț ce pare a nu fi acceptat de Steaua, Pandurii ține și de Breeveld, jucător considerat și el extrem de util echipei de către Petre Grigoraș: “În această afacere (n.red.: cea a aducerii lui Răduț), nu s-a pus problema unui schimb. Nu va pleca niciun jucător de la Pandurii la Steaua. Anton și Breeveld sunt netransferabili în acest moment”, a declarat tehnicianul echipei gorjene. Acesta a precizat, în cazul închizătorului român, că nu exclude un transfer, însă doar pentru o ofertă care să satisfacă în mod evident clubul gorjean, ofertă care, cel puțin în acest moment, nu există: “Anton este netransferabil momentan, cel puțin până în iarnă. Însă dacă vine o ofertă bună, una de nerefuzat, probabil că o vom lua în considerare. Până acum nu am primit însă nicio ofertă concretă”, a mai spus Petre Grigoraș.

Probleme pentru microbiști
RCS&RDS a scos, de ieri, din grilele sale Look TV şi Transilvania Live, canale care vor difuza Liga 1 începând din sezonul 2014-2015. Aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul “must carry” şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor. Deocamdată, doar cei de la UPC și Focus Sat au ajuns la un acord cu deținătorii de drepturi pentru includerea în grilele lor de canale a celor două posturi ce vor difuza meciuri din Liga 1. Pe lângă operatorul de cablu și platforma sa de satelit, a apărut și rețeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet), care a anunţat că și ea va difuza meciurile din campionatul Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani.
Pentru cei care nu sunt abonați UPC, Focus Sat sau iNES IPTV mai au o speranță, asta pentru că RCS&RDS a anunţat că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât “vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei”.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here