Craiova și Rapidul, din nou în Liga 1

489

Ultimele necunoscute legate de viitorul sezon al Ligii 1 au fost dezvăluite în ultimele zile. După ce sâmbătă, Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal a adoptat afilierea permanentă, cu toate drepturile ce decurg, a celor de la CS Universitatea Craiova, ieri și Rapidul a primit undă verde pentru Liga 1. Rapidul a câștigat procesul pe care l-a înaintat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Luasanne primind astfel licența pentru Liga 1: „Tribunalul a făcut dreptate. Am câştigat litigiul la TAS şi am primit licenţa pentru sezonul următor al Ligii 1. Sincer, noi nici nu trebuia să ajungem aici, pentru că dosarul nostru de licenţiere a fost în regulă. Nu îmi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai contează, Rapid va juca din nou în Liga 1 chiar din acest sezon. Vreau să mulţumesc în mod special Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ajutorul pe care ni l-a dat în acest litigiu de la Lausanne”, a declarat președintele giuleștenilor, Nicolae Manea. În urma deciziei primite de la TAS, președintele Federației Române de Fotbal a anunțat că membrii Comisiei de Licențiere din cadrul FRF vor fi schimbați.
Și tabăra craioveană debordează de fericire după ce promovarea obținută pe teren a fost ratificată și de federație: „Le mulţumesc celor care au votat afilierea definitivă, pentru că au înţeles că fotbalul renaşte la Craiova. Era normal că noi să promovăm din moment ce ne-am câştigat dreptul pe teren. Nu avem vreo reclamaţie că am făcut ceva greşit. Am făcut totul corect pentru a putea promova”, a declarat Felix Grigore, președintele celor de la CS Universitatea Craiova.
În urma acestor hotărâri, pe lângă cele 14 echipe rămase în Liga 1 din sezonul precedent, în viitorul campionat vor lua startul Rapid, CSMS Iași, CS Universitatea Craiova și ASA Târgu Mureș. De altfel, aceste patru echipe vor fi și cele care vor deschide oficial sezonul în România, pe 16 iulie urmând a juca în primul tur al Cupei Ligii. Astfel, primele meciuri din noul sezon vor fi Rapid – Universitatea Craiova și ASA Târgu Mureș – CSMS Iași, partidele disputându-se pe 16 iulie, într-o singură manșă, pe terenul primelor echipe.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here