Pentru un teren pe care nu-l mai are, Octogenară, ameninţată cu poprirea a 10 lei din pensie

297

Direcţia Publică de Venituri Târgu-Jiu a somat, săptămâna trecută, o octogenară din muncipiu să îşi achite jumătate din impozitul pe un teren extravilan, situat în zona Obreja Mare, în caz contrar suma datorată autorităţilor locale urmând să-i fie oprită din pensia lunară. Şocant este că femeia nu mai este din anul 2006 proprietara terenului în cauză, conform unei sentinţe civile rămasă definitivă, dată de Judecătoria Târgu-Jiu.

Catalina Moşilă, de 80 de ani, a moştenit un teren în suprafaţă de 1696 de mp de la mama acesteia, în 1951. Terenul a fost folosit de CAP-ul din Târgu-Jiu până în anul 2000, când deţinătoarea de drept a fost repusă în posesia terenului cu suprafaţa amintită. De atunci până în 2006, inclusiv, femeia a achitat autorităţilor locale impozit anual pe terenul în cauză. În 2004 terenul ajunge obiect al unui litigiu între fraţii proprietarei, ca un an mai târziu instanţa să anuleze titlul de proprietate pentru aceasta, fără drept de a obţine un alt titlu. Proprietara renunţă astfel la teren, iar în 2 februarie 2006, sentinţa privind nulitatea tilului rămâne definitivă prin nerecurare. În concluzie, Catalina Moşilă pierde terenul moştenit cu aproape 8 ani în urmă, moment din care nu mai plăteşte nici impozit pe acesta. În 2014, stopoare însă, femeia se trezeşte acasă cu o somaţie de la Direcţia de Venituri Târgu-Jiu prin care este anunţată, în scris, că dacă nu plăteşte 10,4 lei impozitul pe terenul extravilan i se va face poprire pe pensia, oricum mică a femeii. Fiind greu deplasabilă, sora acesteia, Eva Ioana merge la Direcţia de Venituri pentru a cere explicaţii pentru scrisoarea primită de ruda ei. O angajată a instituţiei îi explică femeii că este vorba de terenul ce a fost în litigiu, care la primărie ar figura tot pe numele surorii ei. Deşi Eva Ioana i-ar fi explicat funcţionarei că sora ei nu a plătit impozit pe terenul în cază timp de 8 ani, şi este inexplicabilă somaţia în cauză, spunând chiar că la procesul din 2006 Primăria Târgu-Jiu a avut un reprezentat, acesteia i se comunică faptul că, Catalina Moşilă trebuie să plătească suma datorată auorităţilor locale.
“Aşa ceva nu am mai întâlnit de când sunt. Am avut 38 de ani de muncă la stat, dar asemenea erori voite eu nu am mai văzut. Oricum sora nu va plăti acest debit inventat de Direcţia de Venituri Târgu-Jiu”, a declarat Eva Ioana.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here