Breeveld: “Ne pregătim bine pentru a face un campionat bun”

534

Mijlocașul venit la Pandurii în vara trecută de la Gaz Metan Mediaș continuă la echipa gorjeană, chiar dacă în iarnă a avut o ofertă cel puțin interesantă de la o echipă din Serie A.

Pentru Nicandro Breeveld, la doar șase luni de la transferul la Pandurii s-a ivit o oportunitate de a face pasul spre o echipă din prima ligă italiană. Bologna l-a dorit pe închizătorul Pandurilor, dar conducerea echipei gorjene a considerat că cedarea lui Eric a fost suficientă pentru acel moment și a ținut ca Breeveld să continue cel puțin până la finele campionatului trecut la Târgu Jiu. Bologna a eșuat în lupta de supraviețuire în Seria A, iar Breeveld se pregătește acum pentru un nou sezon alături de Pandurii: “Nu am nicio ofertă în acest moment. În iarnă am avut o ofertă, a rămas să vorbim în această vară, dar au retrogradat şi nu au bani de transferuri”, spune mijlocașul Pandurilor fără prea mari regrete.

Avantajat de sistemul lui Grigoraș
Breeveld a sosit în urmă cu câțiva ani din liga secundă a Olandei, iar acolo este folosit sistemul de joc pe care și Grigoraș îl îndrăgește cel mai mult, ceea ce pare un avantaj pentru olandezo-surnamezul Pandurilor. Acesta posedă calități atletice bune, dar și o tehnică apreciabilă, ceea ce-i conferă atuuri importante pentru jocul ofensiv: “Grigoraş joacă 4-3-3, aşa am jucat şi eu în Olanda. E un joc ofensiv, cu mulţi atacanţi, gândire ofensivă, cred că fotbalul e frumos când ai mingea şi joci pe atac”, spune Breeveld. Acesta crede că perioada de pregătire de la Sibiu-Cisnădie, deși una grea, le va fi de ajutor în viitor: “Este o perioadă grea, dar trebuie să ne pregătim bine pentru a face un campionat bun. Nu este confortabil, dar acesta este cantonamentul”. Breeveld mai spune și că, pentru a avea un parcurs bun în campionat, echipa mai are nevoie de întăriri: “Să vedem ce jucători pleacă şi cine vine. Apoi putem vorbi de ce loc putem ocupa. Lotul e subţire, aşteptăm să vedem ce face conducerea”, a mai declarat închizătorul Pandurilor.

Se redeschide pista Elton?
Elton n-a semnat cu CFR Cluj, acolo unde impresarii îl dădeau deja transferat și este la un pas de a se întoarce la Pandurii. Echipa gorjeană este o opțiune serioasă pentru Elton, mai ales că acesta îl are la echipa gorjeană pe fratele său geamăn, Erico, iar antrenorul Petre Grigoraș îl dorește în continuare văzând în el atât un închizător, cât și o variantă pentru postul de fundaș central.
Atacantul Alex dos Santos, care a terminat sezonul trecut cu 11 goluri marcate, la fel ca și Eric, a fost prezentat pe site-ul oficial al celor de la Moreirense, echipă nou promovată în prima ligă portugheză, drept una dintre cele mai recente întăriri ale lusitanilor. În altă ordine de idei, după ce Pandurii a renunțat la el în urma unui an în care evoluțiile lui Momcilovic nu i-au dat practic nicio șansă, Sipo Bohale este în tratative avansate cu ciprioții de la AEK Larnaca, africanul cu cetățenie spaniolă fiind aproape de un contract cu echipa din țara Afroditei. Cristi Bud, și el pandur vreme de câteva etape în returul ultimei ediții de campionat, va juca în sezonul viitor în Republica Moldova, la Milsami Orhei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here